Teknoloji

Musk'a yeni şok! Tesla satışları bu ülkede yasaklandı

Yenilenen Tesla Model 3 tasarımı, güvenlik standartlarını geçemedi. Avustralya hükümeti aracı yasaklamaya karar verdi.

Musk'a yeni şok! Tesla satışları bu ülkede yasaklandı
22-01-2024 07:12

Tesla ÖZETİ| yenilenen Model 3 satışlarını Avustralya'da durdurdu. Elektrikli sedanın arka koltuk tasarımıyla ilgili teknik bir sorun yaşayan şirket, ülkenin düzenleyici kurumlarından onay alamadı. Bu durum sonucunda sevkiyatlar durdu, Model 3 satışları da askıya alındı.

Tesla Model 3 Avustralya güvenlik standartlarını karşılamıyor

Avustralyalı rezervasyon sahiplerine gönderilen bir e-postada Tesla, sorunu çözmek için yetkililerle çalıştığını ifade etti. Buna göre teslimatların 17 Ocak'tan itibaren durduğunu söyledi. Kaynaklara göre sorun, Model 3'ün Avustralya'nın binek araç yönetmeliklerine uymamasından kaynaklanıyor.

Avustralya'da arka koltukların üzerinde çocuk koltuğu bağlama aparatları bulunması zorunlu tutuluyor. Yenilenen Model 3'ün arka koltukları ise bu şartı sağlamıyor. Bu da ülkenin araç yönetmeliklerine uymayarak satışın yapılamayacağı anlamına geliyor.



Lityum iyon pillere yeni alternatif! Lamborghini desteği

Lityum iyon pillere yeni alternatif! Lamborghini desteği

İtalyan lüks spor otomobil üretici Lamborghini, MIT ile organik piller için bir araya geldi. İşte lityum iyon pillerin yeni alternatifi...

Yeni Model 3'te bağlama aparatları, arka koltukların kafalık bölümüne yerleştirilmiş durumda. Ancak yetişkin kullanımı için koltuk başlıklarının çıkarılması gerekiyor, bu da bağlama aparatlarının erişilemeyeceği anlamına geliyor.

Yetkililerin açıklamasına göre, Model 3 şu anda Avustralya güvenlik standartlarına uygun değil. Elektrikli sedanın çarpışma testi sertifikasını askıya alan ülke, yasal olarak yeni araçların teslim edilemeyeceğinin altını çizdi. Ayrıca rezervasyon yaptıranları ödediği paranın ülke tarafından korunacağı ve gerekirse iade edileceği belirtildi.

Tesla Model 3 güvenlik

Tesla ise gönderdiği e-postada bu durumun geçici olduğunu ve sorunları çözmek için yetkililerle çalıştıklarını söyledi. Şirketin Avustralya'daki Model 3'lere özel yeni bir tasarıma geçiş yapacağı düşünülüyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER