Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin Kabine toplantısını işaret etti. Tekin, bir TV programında yaptığı açıklamada; "İhtiyacımız olan kadro miktarını Hazine ve Maliye Bakanımız ve Cumhurbaşkanımızla paylaştık. Önümüzdeki hafta Kabine sonrası açıklama yapılacak" ifadelerini kullandı.
Bakan Tekin'in açıklamaları şu şekilde;
Yenilikleri takip etmeliyiz. Müfredatın belirli aralıklarla değiştirilmesi elzemdir. Haziran ayında bakan olarak çalışmaya başladım yüzlerce öğretmen odasında öğretmen arkadaşlarla sohbet ettik.
Bunun ötesinde her ayın cumartesi günü bakanlığın E-Okul sisteminden bir öğretmenler günü etkinliği yaptık. Bu etkinliğin tamamında bizim yapmamızı gündemimizi almamız gerektiği şeyleri tartıştık.
Gördüğümüz şey şu öğretmenlerimiz ısrarlı bir şekilde haftalık ders saatlerin 2'şer 3'er saat artırılmasını talep etti.
Çocuklarımız kendilerine verilen kısıtlı zaman içerisinde öğrenmeleri bilmeleri gereken konulara yeterince vakıf olamadan yüzeysel bir şekilde öğrenmiş oluyor. İstediğimiz kalıcı öğrenmeyi sağlayamıyoruz. Öğretmenlerimiz de asla öğrencilere istedikleri şekilde sunamayacakları bilgileri o kısa zaman aralığında yetişmesini istiyoruz. Sistemin çıktılarına baktığımızda öğrenciler başarısız, öğretmen arkadaşlarımız sanki görevlerini yapamıyorlarmış gibi bir imaj oluşuyor.
Bakanlık olarak 2013'ten beri çalışmalar yapıyoruz. Haziran ayından itibaren bizim müfredatlarla ilgili bir süreç içerisinde olduğumuzu ve bu anlamda hazırlığı olan, hazırlık yapmak bize katkıda bulunmak isteyen herkese kapımızın açık olduğunu söyledik dile getirdik. Yapıcı eleştirilere açığız ancak yaptırmayız şeklindeki bir dili doğru bulmuyoruz. Bu türden ifadelere de kimse kusura bakmasın ciddiye alacağımızı söyleyemem. Biz programımızı yıllarca bu dersi okullarımızda okutan öğretmen arkadaşlarımıza hazırlattırdık. Bu arkadaşlarımızın emeklerinin üzerine birilerinin vesayet uygulamasına izin vermeyiz.
"YENİ EĞİTİM DÖNEMİNE YETİŞECEK"
Yeni müfredat hazırlandığı zaman yeni eğitim dönemine yetişecek. İhale süreci olmayacağı için süreci hızlandıracağız.
Programda neyin çıkartılıp neyin çıkartılmayacağına karar veren kişi ben değilim.
Ben programımızın yenilenmesi gerektiğine dair süreci başlattım. Hangi konunun bizim örnek olarak alabileceğimiz başarılı eğitim sistemlerinde var olduğu hangi konuların çıkartılması ve eklenmesi gerektiğine karar vermiyorum. Yıllarca bu dersi okutan bir öğretmenimiz bu konudaki çalışmaları yapıp hangilerinin okutulup okutulmamasına karar veriyor.
İntegralin çıkartılıp çıkartılmayacağına karar veren kişiler onlar. Biz, örneklerine de baktık, açıklamalarını okuduk değerlendirmelerini yapmışlar.
"ÇOCUKLARIMIZA MİLLİ ŞUUR KAZANDIRMAK İSTİYORUZ"
Müfredat çalışmalarımızın ikinci ana başlığı, çocuklarımızın kamuoyunda çokça gündeme gelen bu ülkeyi bir arada tutan temel referans değerleri kazanması... Sadece yapay zeka nano teknoloji değil sıfır atıktan tutun yapay zeka uygulamarına kadar her türlü konu başlığı bahsettiğim komisyonlar tarafından uygun bulunmak koşuluyla eklenmiş durumda.
ÖĞRETMEN ATAMALARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA GELDİ
Milli Eğitim Bakanı olarak genç kardeşlerimizin bir ağabeyi olarak atanmaları sürecini en yakından takip ediyorum. Öğretmen ihtiyacıyla ekonomik koşul birlikte değerlendiriliyor. Biz bu konudaki çalışmalarımızı yapıyoruz. Biz bakanlık bünyesindeki ihtiyacımızın ne kadar olduğunu sağlıklı şekilde ortaya koymak zorundayız. İhtiyacımız olan kadro sayısını Maliye Bakanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaştık. Önümüzdeki hafta kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayını aldıktan sonra gerekli açıklamayı yapacağız. 130'a yakın branşta atama yapıyoruz. Her branş eşit derecede önemlidir.
Editor : Şerif SENCER