Teknoloji

Microsoft'un reklam kabusu artık Windows 10'da

Windows 10 Başlat menüsüne Hesap Yöneticisi eklenecek. Bu bölümde ise Microsoft 365 reklamları yer alacak.

Microsoft'un reklam kabusu artık Windows 10'da
24-08-2024 21:07

Microsoft, ÖZETİ| tartışmalı reklam özelliğini Windows 11'den Windows 10'a taşımaya başladı. Buna göre şirket, Windows 10'un son önizleme sürümlerinde Hesap Yöneticisi'ni test etmeye başladı. Bu özellikle birlikte Microsoft 365 reklamları da Başlat bölümüne taşınmış oldu.

Windows 10 Başlat menüsüne reklamlar geliyor

Microsoft, Windows 11 ile hesap yönetimini Hesap Yöneticisi isimli bir menüye taşıdı. Bu menüyü ise doğrudan Başlat'ta erişilebilir hale getirdi. Ancak bu özellik, klasik profil menüsü yerine Microsoft 365 reklamlarının yer aldığı bir arayüzle geliyor.

The Start menu account manager from recent Windows 11 updates is being backported to Windows 10. (present in Beta/RP build 19045.4842, disabled by default.) pic.twitter.com/34Ub68flCt

— phantomofearth ???? (@phantomofearth) August 23, 2024

Oturumu kapatma, kilitleme ve hesap değiştirme seçenekleri artık üç noktalı alt menüyle erişilebiliyor. Kullanıcılar, Microsoft 365'i ön plana çıkarmak için profil kontrollerinin geri plana atıldığını düşünüyor. Bu tartışmalı değişiklik artık Windows 10'da da yer alacak.

Microsoft, Windows 11 reklamları için son noktayı koydu!

Microsoft, Windows 11 reklamları için son noktayı koydu!

Windows 10 kullanıcılarına gösterilen Windows 11 reklamları büyük tepki topladı. Bunun üzerine Microsoft geri adım attı.

Hesap Yöneticisi şu anda Windows 10 önizlemelerinde varsayılan olarak devre dışı bırakılıyor. Ancak özelliği etkinleştiren bazı kullanıcılar, Windows 11'in Başlat menüsüyle benzer bir arayüze sahip olduğunu söyledi.

Kullanıcılar ayrıca önümüzdeki yıl resmi desteği sonlanacak Windows 10'a neden Windows 11 değişikliği geldiğini de merak ediyor. Microsoft'un Hesap Yöneticisini tüm Windows 10 cihazlarına getirip getirmeyeceği ise şimdilik belirsiz.

Öte yandan şirket bir süre önce Windows 10 ve Windows 11’de gösterdiği reklamlar konusunda geri adım attı. Aylık güvenlik güncelleştirmeleri aracılığıyla çeşitli reklamları artık göstermeyeceğini doğruladı


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER