Teknoloji

Microsoft nihayet Windows 10'daki Copilot hatasını düzeltiyor

Microsoft, Windows 10 Copilot hatası nihayet düzeltti. Güncelleme, Haziran 2024'te yayınlandı ve çoklu monitör sorunlarını giderdi.

Microsoft nihayet Windows 10'daki Copilot hatasını düzeltiyor
01-07-2024 00:08

Microsoft, ÖZETİ| 2023'ün Kasım ayında Windows 10 Insider kullanıcılarına Copilot'u kullanıma sunduğundan beri, çoklu monitör kurulumlarında yaşanan ikon hizalama sorunlarıyla uğraşıyordu. Şirket, Windows 10 kullanıcıları için uzun zamandır beklenen Copilot hatası düzeltme yamasını nihayet yayınladı.

Windows 10 Copilot hatası nasıl çözüme kavuşuyor?

2023 yılının Kasım ayının sonlarında birçok Windows 10 kullanıcısı, Copilot'u yükledikten sonra masaüstü ikonlarının yanlış hizalanması sorunuyla karşılaştı. Özellikle çoklu monitör kurulumlarında yaygın olan sorunu Microsoft, Copilot'un belirli yapılandırmalarda yüklenmesini engelleyen bir uyumluluk kilidi uyguladı.

Windows 11 kullanıcıları için bu sorun Ocak 2024'te yayınlanan bir sunucu tarafı yaması ile çözülmüştü ancak Windows 10 kullanıcıları için çözüm daha yeni geldi.

Yaklaşık yedi aylık bir bekleyişin ardından, Microsoft nihayet 25 Haziran 2024'te bir önizleme güncellemesi yayınladı. Bu güncelleme, Windows 10 sürüm 22H2 cihazlarına Copilot'u yükleme imkanı sunuyor. Kullanıcılar bu güncellemeyi yükledikten sonra Copilot'u çoklu monitör kurulumlarında sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorlar. Güncellemenin ardından masaüstü ikonlarının yer değiştirme veya hizalama sorunları yaşanmayacak.

Ayrı bir bilgi olarak, 25 Haziran 2024'te yayınlanan Windows 11 KB5039302 güncellemesi bazı kullanıcılar için çeşitli sorunlar içeriyor. Bu sorunlar arasında görev çubuğunun çalışmaması ve sistemin sürekli yeniden başlatılması gibi problemler yer alıyor.

Windows 11'in çökmesini istemiyorsanız, bu güncellemeden uzak durun!

Windows 11'in çökmesini istemiyorsanız, bu güncellemeden uzak durun!

Microsoft'un Windows 11 için yayınladığı güncelleme, sistemin açılmamasına sebep olabiliyor. İşte detaylar...

Microsoft'un Windows 10 Copilot hatasını düzeltmesi, kullanıcılar için büyük bir rahatlama oldu. Haziran 2024 güncellemesiyle, çoklu monitör kurulumlarında yaşanan ikon hizalama sorunları tarihe karıştı. Siz de bu sorunla cebelleşiyor muydunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

CoPilotmicrosoftwindows 10 copilot hatası
Editor : Åžerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER