Teknoloji

Microsoft, Güvenlik Sağlayıcılarının Windows Çekirdeğine Erişimini Kapatabilir

Microsoft, CrowdStrike krizinin ardından Windows'ta bazı değişiklikler yapmayı planlıyor. Bunlardan biri de CrowdStrike gibi güvenlik sağlayıcılarının Windows'a çekirdek düzeyinde erişmesinin önüne geçmek.

Microsoft, Güvenlik Sağlayıcılarının Windows Çekirdeğine Erişimini Kapatabilir
27-07-2024 07:27

CrowdStrike ÖZETİ| isimli güvenlik firmasının yayımladığı bir güncelleme, 19 Temmuz günü 8,5 milyon Windows cihazının mavi ekran hatası vermesine yol açmış ve dünya çapında birçok hizmetin aksamına neden olmuştu. Sorun, güncellemedeki hatalı bir dosya nedeniyle ortaya çıkmıştı.

Yaşanan bu skandalın ardından bugün Microsoft’un Windows’ta bu tarz bir olayın tekrarlanmasını engellemek için bazı değişiklikler yapmayı planladığı ortaya çıktı.

Microsoft, güvenlik sağlayıcılarının Windows'a çekirdek düzeyinde erişimini engellemeyi düşünüyor

Gelen bilgilere göre Microsoft, Windows’u daha dayanıklı hâle getirmeye öncelik vermeye başladı. Buna ek olarak CrowdStrike gibi güvenlik sağlayıcılarının Windows çekirdeğine erişimini durdurma gibi bir planının olduğu da aktarıldı.

CrowdStrike’ın yazılımı, işletim sisteminin belleğine ve donanımına erişmesini sağlayan çekirdek düzeyinde çalışıyordu. Bu da CrowdStrike’ın uygulamasında çıkan bir sorunun mavi ekran hatasıyla Windows cihazları çökertebileceği anlamına geliyor. Tıpkı geçen hafta yaşanan kriz gibi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER