Teknoloji

Microsoft, Game Pass'e Oyunları Getirmek İçin 1 Milyar Dolar Harcıyor

Microsoft'un 3. taraf geliştiricilerin oyunlarını Game Pass'e getirmek için yılda 1 milyar dolar harcadığı ortaya çıktı.

Microsoft, Game Pass'e Oyunları Getirmek İçin 1 Milyar Dolar Harcıyor
22-09-2024 17:33

Uçan ÖZETİ| fiyatlar nedeniyle birçok oyunsever, aylık belli ücretler karşılığında yüzlerce oyuna erişim sağlayan aboneliklere başvuruyordu. Microsoft’un Xbox Game Pass hizmeti de bunlardan en çok dikkat çekeniydi. Peki Microsoft, bu oyunları Game Pass’e getirmek için ne kadar harcıyor? Bloomberg, bu sorunun yanıtını verdi.

Game Pass kütüphanesinde büyük oyunlar da dahil yüzlerce yapım var. Bunlardan bazıları Microsoft’a ait şirketlerin geliştirdikleri yapımlar iken bazıları da 3. taraf geliştiricilerin imzasını taşıyor. Bloomberg’ün incelemesi de 3. taraf oyunlara odaklanıyor.

Microsoft, 3. taraf oyunları Game Pass'e getirmek için yılda 1 milyar dolar harcıyor

Bloomberg’ün Game Pass sistemi hakkındaki derinlemesine incelemesine göre şirket, yıllık 1 milyar dolar gibi dudak uçuklatan bir parayı oyunları getirmek için harcıyormuş. Oyun anlaşmalarının milyonlarca dolar bedelinde olduğu da aktarılmış. Bu da teknoloji devinin Game Pass’e ne kadar önem verdiğinin bir göstergesi.

Bu şekilde hem üçüncü taraf büyük şirketler hem de üçüncü taraf daha küçük çaplı geliştiricilerin oyunlarını sistemde görebiliyoruz. Şirketin bu yaklaşımı, özellikle de küçük geliştiricilerinin oyunlarını tanıtmasına, gelir elde etmesine ve isimlerini duyurmalarına yarıyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER