Teknoloji

Meta itiraf etti: Görüntülerinizle yapay zekayı besleyecek!

Meta, Ray-Ban akıllı gözlüğüyle çekilen tüm görüntülerle yapay zekayı eğiteceğini itiraf etti. İşte konunun ayrıntıları...

Meta itiraf etti: Görüntülerinizle yapay zekayı besleyecek!
07-10-2024 23:43

Meta’nın ÖZETİ| Ray-Ban ile yaptığı iş birliği kapsamında geliştirilen Ray-Ban Meta akıllı gözlükler, inovatif bir adım olarak görülse de, kullanıcı verilerinin AI (yapay zeka) eğitiminde kullanılması üzerine yapılan açıklamalar, gizlilik endişelerini gündeme taşıdı. Meta’nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre, bu gözlüklerle çekilen fotoğraflar ve videolar, yapay zeka modellerini beslemek için kullanılacak. İşte detaylar…

Meta, Ray-Ban akıllı gözlüğüyle çekilen tüm görüntülerle yapay zekayı eğitecek

Yapay zekanın görüntülerimizle beslenmesi, kullanıcıların izniyle yapılmasına rağmen, yeterince şeffaf olmaması sebebiyle eleştirilerin hedefi oldu. Meta'nın AI modellerinin daha da geliştirilmesi amacıyla bu verileri topladığı, ancak kullanıcıların bu konuda ne kadar bilgilendirildiği tartışma konusu.

Şirketin gizlilik politikalarında açıkça belirtilse de, birçok kullanıcı, gözlükle çektiği kişisel verilerin, yapay zeka modellerini eğitmek için kullanıldığını bilmiyor olabilir. Özellikle ev içi görüntülerin, aile bireylerinin ya da kişisel eşyaların bu süreçte kullanılması, gizlilik açısından ciddi endişelere yol açıyor.

Google, akıllı gözlük üretimi için Ray-Ban ile anlaşmak istiyor!

Google, akıllı gözlük üretimi için Ray-Ban ile anlaşmak istiyor!

Google, akıllı gözlük üretimi için Ray-Ban ile iş birliği yapmak istiyor. Peki Ray-Ban, Google'ı mı yoksa Meta'yı mı seçecek?

Meta, bu yeni teknolojiyi tanıtırken, kullanıcıların AI ile etkileşimde bulunabileceklerini ve yapay zekanın bu verileri analiz ederek önerilerde bulunabileceğini söyledi. Örneğin, kullanıcılar gözlüklerini bir gardıropa çevirdiğinde yapay zeka, kıyafet seçiminde yardımcı olabiliyor. Ancak bu görsellerin yapay zeka eğitimi için de kullanılması, kullanıcıların farkında olmadığı bir veri paylaşımını gündeme getiriyor.

Velhasıl, Meta’nın Ray-Ban akıllı gözlüklerinde sunduğu yenilikler, ne kadar heyecan veriyor olsa da, gizlilik konusunda daha fazla şeffaflık bekleniyor. Kullanıcıların kişisel verilerinin nasıl kullanıldığı konusunda bilgilendirilmesi ve bu süreçlerin daha açık hale getirilmesi, hem kullanıcı güveni hem de inovasyonun sürdürülebilirliği açısından kritik öneme sahip.

Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Read this news article in Englishakıllı gözlükmeta facebookray-ban gözlükleri
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER