Teknoloji

Meta'da Yeni Toplu İşten Çıkarma

Meta, yeni bir toplu işten çıkarma gerçekleştirdi. WhatsApp, Instagram ve Reality Labs bünyesinde çalışan bazı personellerin işine son verildi. Meta'nın toplu işten çıkarma kararı, geçtiğimiz yıl duyurulan bir stratejinin parçası.

Meta'da Yeni Toplu İşten Çıkarma
17-10-2024 09:53

Dünyanın ÖZETİ| en büyük sosyal medya şirketlerinden Meta'nın yeni bir toplu işten çıkarma gerçekleştirdiği duyuruldu. Yapılan açıklamalarda kaç kişinin işten çıkarıldığına ilişkin net bir rakam verilmezken, şirketin neredeyse tüm platformlarında işten çıkarma yaptığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre Meta, WhatsApp, Instagram ve Meta için dipsiz bir kuyu olan Reality Labs bünyesinde işten çıkarma yaptı. Bu arada; işten çıkarılan isimler arasında yakından tanıdığımız Jane Manchun Wong da bulunuyor. Hatırlayan okurlarımız vardır; geçmişte tersine mühendislik işlemleri ile mobil uygulamaların özelliklerini önceden sızdıran Jane Manchun Wong, haberlerimize sık sık konu olurdu. 

Meta'nın toplu işten çıkarması, aslında beklenen bir durumdu

Meta toplu işten çıkarma

Teknoloji şirketleri, geçtiğimiz yıl itibarıyla küçülme sürecine girdiler. Bu bağlamda; binlerce kişi işinden oldu. Ancak Mark Zuckerberg, 2023-2024 dönemini "verimlilik yılı" olarak ilan etti ve toplu işten çıkarmaların devam edeceğini söylemişti. Hatta verimlilik yılı kapsamında 10 bin kişinin işten çıkarılacağı ifade edilmişti. Hâl böyle olunca Meta'da yaşanan son toplu işten çıkarma, kimse için şaşırtıcı değildi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER