Teknoloji

Meta, bu ürünün fişini daha piyasaya çıkmadan çekti!

Son gelen bilgilere göre dünyaca ünlü şirket Meta, üzerinde çalıştığı önemli bir ürünü iptal etti. İşte detaylar...

Meta, bu ürünün fişini daha piyasaya çıkmadan çekti!
12-10-2024 13:38

Meta ÖZETİ| CTO'su Andrew Bosworth, son dönemde verdiği bir röportajda 2027 için planlanan iki yeni başlık projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Daha önce The Information tarafından Ağustos ayında bildirilen bu iki projeden biri iptal edilirken, diğeri için geliştirme çalışmaları sürüyor.

Meta, ürünü geliştirmekten vazgeçti!

Ağustos ayında ortaya çıkan bilgilere göre, Meta CEO’su Mark Zuckerberg ve CTO Bosworth, 2027 yılı için planlanan yüksek kaliteli La Jolla kod adlı başlığı iptal etti. Bu başlığın, Meta'nın Quest Pro 2 olarak piyasaya sürmeyi düşündüğü bir cihaz olduğu tahmin ediliyordu. Aynı toplantıda, 2027'de piyasaya sürülmesi planlanan ultrahafif bir başlığın, bir bilgisayar birimiyle (compute puck) bağlantılı çalışacak olan ‘Puffin' kod adlı cihaz için yeşil ışık yakıldı.

meta-bu-urunun-fisini-daha-piyasaya-cikmadan-cekti-2

Ünlü teknoloji editörü Alex Health on bülteninde Bosworth ile yaptığı görüşmede bu kararların doğrulandığını belirtti. Heath'e göre, Bosworth, ilk Quest Pro modeline yönelik gelen tepkilerin, La Jolla'nın iptal edilmesindeki en büyük etken olduğunu açıkladı.

Meta itiraf etti: Görüntülerinizle yapay zekayı besleyecek!

Meta itiraf etti: Görüntülerinizle yapay zekayı besleyecek!

Meta, Ray-Ban akıllı gözlüğüyle çekilen tüm görüntülerle yapay zekayı eğiteceğini itiraf etti. İşte konunun ayrıntıları...

Bosworth ayrıca Meta'nın yeni donanım geliştirme sürecini detaylandırdı. Meta'nın bu süreçte dört ana aşamadan geçtiği belirtildi:

1. Ön-Keşif: Bu aşamada küçük bir ekip, yenilikçi fikirlerin prototiplerini oluşturarak deneyim kanıtları sunar.2. Keşif: Sınırlı sayıda fikir, yöneticilerin onayı ile Keşif aşamasına geçer ve burada cihazın tasarım ve maliyet gibi pratik yönleri incelenir.3. Prototipleme: Eğer fikir uygulanabilir bulunursa, bu aşamada daha büyük bir ekip donanım ve yazılımı entegre ederek cihazın gerçekçi bir prototipini geliştirir.4. Mühendislik Doğrulama Testi (EVT): Son aşamada, prototiplerin yarısı ürün yol haritasına dahil edilir. Ancak, bu aşamada bile projelerin yarısı iptal edilebilir.

Bosworth, Puffin projesinin Ön-Keşif aşamasından Keşif aşamasına geçtiğini ve gelecekteki aşamalarda iptal edilebileceğini vurguladı. Öte yandan, La Jolla'nın hangi aşamada iptal edildiği hakkında ise bilgi vermedi.

Read this news article in Englishmark zuckerbergMetameta quest 2
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER