Ekonomi

Mertens'in kankası! Osimhen transferinin perde arkası

100 milyon euroluk bonservis bedeli ile dünyanın en değerli dördüncü forveti olan Victor Osimhen, Galatasaray'da. Sarı kırmızılılar, Napoli’nin yıldızı Osimhen'i sezon sonuna kadar kiraladı. İşte transferin arka planı...

Mertens'in kankası! Osimhen transferinin perde arkası
03-09-2024 11:23

Galatasaray'dan ÖZETİ| sürpriz hamle. Sarı-kırmızılılar, Napoli’nin süper yıldızı, Victor Osimhen’i sezon sonuna kadar kiraladı.

Galatasaray, Napoli’ye 2020’de 77.5 milyon euroya transfer edilen, 100 milyon euroluk değeri ile dünyanın güncel en değerli dördüncü forveti olan, 223 maçta 114 gol atıp 28 asist yapan, İtalyan ekibine yıllar sonra gelen şampiyonluğu yaşatan Osimhen’le forvet hattını güçlendirecek.

Transferin ilk kıvılcımı İtalyan medyasınca yakıldı.

Al-Ahli'ye gidemeyince

Hocası Antonio Conte ve kulüp yönetimiyle sorun yaşayan, kadro dışı bırakılan, bu sezon resmi maça çıkmayan Osimhen’in Al Ahli’ye transferi son anda yattı.

Nijeryalı futbolcu, 40 milyon Euro kazanacağı anlaşmanın bloke edilmesi nedeniyle Napoli’ye sırt çevirdi; yerine Lukaku transfer edildi.

Bunun üzerine Galatasaray devreye girdi ve oyuncuyu sezon sonuna kadar kiraladı. Victor Osimhen, Galatasaray’ın Avrupa Ligi listesine yetiştirilecek.

Okan Buruk da İtalya'ya gitti

Sarı-kırmızılıların İtalya’daki transfer seferinde geniş bir ekip katıldı.

Sözcü'den Mesut Yıldırım'ın haberine göre, gündemdeki futbolcularla yüz yüze görüşmek ve kurmak istediği projeyi bizzat anlatmak isteyen Okan Buruk da İdari Menajer Cenk Ergün ile birlikte kafilede yer aldı.

Mertens'in kankası

Osimhen'in Galatasaray’a gelmesinde iki isim önemli rol oynadı. Birisi eski takım arkadaşı Dries Mertens, yıldız golcüye Cimbom’u anlattı.

Diğeri de menajer George Gardi... Gardi; Torreira, İcardi ve Mertens gibi isimleri de getirmişti.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER