Teknoloji

Mercedes'in yeni bataryaları 965 km'ye kadar menzil sunacak

Mercedes ve Factorial iş birliğiyle geliştirilen yeni batarya ile elektrikli araçların menzili artacak, yangın riski taşımayacak.

Mercedes'in yeni bataryaları 965 km'ye kadar menzil sunacak
11-09-2024 14:58

ABD’li ÖZETİ| batarya teknoloji şirketi Factorial ile iş birliği yapan Mercedes, elektrikli araçların menzilini %80 oranında artıracak yeni nesil katı hal batarya üretiminde büyük bir ilerleme kat etti. Yeni batarya sayesinde Mercedes'in elektrikli araçları hem daha uzun yol kat edebilecek hem de daha güvenli ve hafif olacak. Hatta yangın riski bile neredeyse ortadan kaldıracak.

Mercedes-Benz ve Factorial’den menzili %80 artıran batarya geliyor

Sektördeki tecrübeli şirketlerden birisi olan Factorial, yıllardır katı hal bataryaları üzerinde çalışıyor ve bu konuda büyük bir ilerleme kaydetmiş durumda. Geleneksel lityum iyon bataryaların aksine, bu yeni teknoloji yanıcı sıvı elektrolit kullanmıyor. Bu sayede bataryalar, araçlarda yangın riski gibi güvenlik sorunlarını ortadan kaldırıyor.

Ayrıca, bu yeni nesil batarya 90°C’yi aşan sıcaklıklarda bile güvenli kalabiliyor. Yani, aracın soğutma sistemlerinin boyutu küçültülebilir ve maliyetler düşürülebilir. Ayrıca, yeni bataryanın, 450 Wh/kg enerji yoğunluğu ile elektrikli araçların menzilini ciddi şekilde artıracağını da söyleyelim.

Mercedes EQS tarih oldu! İşte yeni elektrikli model

Mercedes EQS tarih oldu! İşte yeni elektrikli model

Mercedes yeni nesil S-Serisi elektrikli sedan için hazırlıklara son gaz devam ediyor. Hem içten yanmalı hem de elektrikli seçenekler sunacak.

Factorial, yeni teknolojiyle donatılan araçların 965 km’ye kadar menzil sunabileceğini ve bataryaların ağırlığının %40 oranında azaltılacağını söylüyor. Üstelik, bataryaların boyutu da %33 oranında küçültülecek. Kısacası, elektrikli araçlar daha hafif, daha uzun menzilli ve daha verimli olacak.

Mercedes-Benz ve Factorial’in bu teknolojiyle donatılmış araçları 2030 yılına kadar yollarda görmeyi planladığını belirtelim. Siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

2018 Mercedes-Benzelektrikli araç bataryalarıFactorial
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER