Politika

Mehmet Şimşek'ten AK Partili belediye başkanlarına çok net uyarı

AK Parti'de değişimin iki bakanla sınırlı kalmayacağı iddia edilirken; Bakan Mehmet Şimşek'in, AK Partili belediye başkanlarını uyararak, '...durumunuz merkezi hükümetten çok çok daha kötü. Mevcut mali kurallara uyun...' dediği öne sürüldü.

Mehmet Şimşek'ten AK Partili belediye başkanlarına çok net uyarı
03-07-2024 06:52

Eski ÖZETİ| Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin istifaları, uzun zamandır konuşulan kabine değişiminin ilk adımı olarak değerlendirildi.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre; asıl değişimin ise, AK Parti'nin kongre takvimi çerçevesinde gündeme gelebileceği belirtildi.

"KANUNA UYMUYORSUNUZ, İSTİHDAM BÜROSUNA DÖNÜŞMÜŞSÜNÜZ"

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, AK Parti'nin Kızılcahamam kampında yaptığı sunumda, belediye başkanlarına önemli uyarılarda bulunduğu kaydedildi.

Türkiye gazetesinden Emre Özcan'ın haberine göre; EYT ve deprem nedeniyle oluşan bütçe açıklarını kayıt dışılığı önleyerek kapatacaklarını ifade eden Şimşek'in, "Bakın 'bu kamu tasarrufları bizi bağlamaz' diye düşünmeyin. Bakanlığımız denetim yapacak ve ilgili harcama sorumlusu çok ciddi müeyyideler ile karşı karşıya kalabilecek. Kamuda tasarruf tedbirleri belediyeleri yüzde 100 bağlamaktadır. Sizin mali durumunuz iyi gözükmüyor. Kendi merkezi bütçemiz ile ilgili durumu anlattım. Ama gelgelelim, sizin durumunuz merkezi hükümetten çok çok daha kötü. Belediyelerin yıllık personel giderleri bütçe gelirlerinin yüzde 30'unu aşamaz, kanuna uymuyorsunuz, istihdam bürosuna dönüşmüşsünüz. Mevcut mali kurallara uyun, borç ve personel konusunda uymamışsınız." dediği iddia edildi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER