Yaşam

Masterchef'ten İngiliz klasikleri: İngiltere'nin en iyi fish and chips tarifi

İngiltere'nin klasik lezzeti fish and chips tarifi! Altın renginde kızarmış mezgit ve çıtır patates cipsiyle mükemmel bir deneyim. Şimdi yapın, lezzeti keşfedin!

Masterchef'ten İngiliz klasikleri: İngiltere'nin en iyi fish and chips tarifi
02-07-2024 14:27

Fish ÖZETİ| and chips tarifi, 1 Temmuz Pazartesi akşamı Masterchef programında düzenlenen 3’lü eleme düellosu sırasında yarışmacılardan istenmiş olan İngiltere'nin klasik lezzetlerinden biridir.

İngiliz mutfağından ilham alarak evinizde mükemmel bir fish and chips yapmak oldukça mümkün! Altın renginde kızarmış, çıtır çıtır mezgit balığı ile sunulan bu tarif, lezzetli çıtır patates cipsi ve tercihinize göre ekşi bir sos ile servis edilir.

İşte, İngiltere'nin en iyi fish and chips'lerini aratmayacak bir deneyim için adım adım tarif…

Masterchef'ten İngiliz klasikleri: İngiltere'nin en iyi fish and chips tarifi

FİSH AND CHIPS TARİFİ YAPARKEN BİLMENİZ GEREN PÜF NOKTALARI

Fish and chips tarifi yaparken kullanacağınız balığı pişirmeden önce baharatlamak, lezzetini büyük ölçüde artırır. Tarifinizi büyük ölçüde etkileyecek bir diğer püf noktası ise balığı hamura batırmadan önce iyice kurulamaktır. Bu işlem çıtır çıtır bir dış kabuk elde etmenizi sağlar.Fish and chips tarifini yaptıktan sonra balıkların fazla yağının süzülmesi için onları bir havlu kağıt serili tabağın içerisine ya da ızgara teli üzerine alabilirsiniz.

FİSH AND CHİPS TARİFİ

Masterchef'ten İngiliz klasikleri: İngiltere'nin en iyi fish and chips tarifi

Fish And Chips Tarifi İçin Malzemeler;

600 gram mezgit filetosu, derisiz3 adet kızartmalık doğranmış patatesSıvı yağ (kızartmak için)⅓ su bardağı çok amaçlı un2 büyük yumurtaYarım çay kaşığı kabartma tozuYarım çay kaşığı tuzYarım su bardağı sütTuz ve biber (balığı tatlandırmak için)

Fish And Chips Tarifi Nasıl Yapılır?

Masterchef'ten İngiliz klasikleri: İngiltere'nin en iyi fish and chips tarifi

Adım 1

Fish and chips tarifi yapmak için öncelikle yağın hazırlanması gerekir. Orta boy bir tencerede sıvı yağı orta-yüksek ateşte ısıtın. Yağın sıcaklığını kontrol etmek önemlidir; balık ve patateslerin çıtır çıtır olması için doğru sıcaklık çok önemlidir.

Adım 2

Yağ ısınırken orta boy bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın ve un karışımına yavaşça ekleyerek çırpmaya devam edin. Ardından sütü ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.

Adım 3

Balık filetolarının üzerine tuz ve karabiber serperek tatlandırın. Balıkları hazırladığınız hamura batırın ve her tarafını eşit şekilde hamurla kaplayın. Hamura buladığınız balık filetolarını kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın. Balıkları pişirirken aşırıya kaçmamaya özen gösterin, her iki tarafın da eşit şekilde kızarmasını sağlayın.

Adım 4

Ayrı bir tencerede doğranmış patatesleri kızartın. Altın rengine ulaştıklarında çıkarın ve fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine yerleştirin.

Hazırlamış olduğunuz fish and chips tarifini sıcak olarak servis yapın. Yanına taze limon dilimleri ve favori sosunu koymayı unutmayın. Afiyet olsun!

İlginizi çekebilir;

Soyulmuş patatesin kararmasını önlemek için neler yapmalısınız?Soyulmuş patatesin kararmasını önlemek için neler yapmalısınız?

Bir adım öteye taşıyacak: En iyi hamburger sosu tarifi, nasıl yapılır?Bir adım öteye taşıyacak: En iyi hamburger sosu tarifi, nasıl yapılır?

Daha çıtır ve lezzetli olması için: Kızarmış tavuk nasıl yeniden ısıtılır?Daha çıtır ve lezzetli olması için: Kızarmış tavuk nasıl yeniden ısıtılır?


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER