Teknoloji

"Makeba" Şarkısının Ardındaki Üzücü Hikâye - Webtekno

“Ooohe, ooh Ooohe, ooh Ooohe, Makeba, Makeba ma qué bella…” bu şarkıyı duymayan kaldı mı? Zannediyoruz ki hayır. Yıllar içinde YouTube’da 210 milyon dinlenmeye ulaşan bu şarkı, aslında her ne kadar eğlenceli TikTok videolarına konu olsa da oldukça çarpıcı bir hikayeye sahi

02-08-2023 20:08

Makeba’nın ÖZETİ| yaratıcısı Jain, bu şarkıyı yazarken ve seslendirirken bambaşka duygu ve düşüncelerin peşindeydi. "Bir şarkının altından ne çıkabilir ki?" dediğinizi duyar gibiyiz.

Sözü daha fazla uzatmadan, çıktığı günden beri bir hayli ses getiren Makeba’nın hikâyesine bakalım.

“Makeba” isimli bu popüler şarkı, Fransız şarkıcı Jain tarafından 2016 yılında yayınlandı. 

Makeba

Şarkının ismine ve hikâyesine konu olan Miriam Makema, daha ziyade “Mamma Afrika” ve “Afrika Ana” isimleriyle tanınan, Güney Afrikalı oldukça ünlü bir şarkıcı. Güney Afrika’nın bir kasabasında doğan Makeba’nın yaşamı ise bir hayli inişli çıkışlı.

Makeba’nın annesi o zamanlar yasa dışı şekilde bira üretmekteydi ve bu sebeple tutuklandı. O sırada henüz 18 günlük olan Makeba, annesiyle birlikte cezaevine girdi ve 6 ayını orada geçirmek durumunda kaldı. Yoksulluk nedeniyle oldukça zor zamanlar geçiren Makeba, 6 yaşındayken anneannesinin yanına taşındı.