Teknoloji

MacBook'lardaki Apple Logosu Artık Neden Işıksız?

2015 yılında 12 inç Apple MacBook’un tanıtılmasıyla ışıksız bir modelle tanışan Apple kullanıcıları, uzun süredir alışmış oldukları bu tasarım değişikliğini benimsemekte hayli zorlandı ancak bu MacBook modeli, Apple’ın ışıksız ilk tasarımı olmayacaktı.

MacBook'lardaki Apple Logosu Artık Neden Işıksız?
30-05-2023 09:44

Yeni ÖZETİ| bir ürünü çıktığı an dikkatleri üzerine toplayan ve haliyle satış rekorları kıran Apple, şüphesiz dünyanın en iyi bilinen markalarından ve tasarımlarıyla adeta teknolojinin yönünü değiştirir nitelikte.

Peki dünya devi Apple’ın MacBook’larına ne oldu da ihtişamıyla ortamlarda dikkati çeken bu logolarının ışıkları söndü ve yerini ayna görünümlüleri aldı?

12 inç MacBook piyasaya çıktığında, 13,1 milimetrelik MacBook Air’den %24 daha inceydi fakat bu çarpıcı yenilik, markanın klasikleşmiş bazı özelliklerinden ödün vermesine sebep oldu.

MacBook MacBook Air karşılaştırması

Örneğin, Apple’ın gelenekselleşmiş makas tasarımı yerine kelebek mekanizmalara sahip, yeni bir süper ince klavye tasarlaması bekleniyordu ancak klavyelerde çarpıcı bir yeniliği getireceği iddia edilen bu tasarım, beklenen gibi olmadı.

Kelebek ve makas tasarımları

Kelebek mekanizmalı klavyeler ciddi ölçüde hatalıydı ve nihayetinde Apple çareyi makaslı klavyelere dönmekte buldu. Bu noktada 12 inç MacBook’un değiştirdiği bir diğer özelliği, ışıksız Apple logosuydu. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER