Teknoloji

Londra Hakkında İlginç Bilgiler - Webtekno

Dünyanın en kalabalık şehirlerinden bir tanesi olan Londra, binlerce yıldır insan yerleşiminin olduğu eski bir bölge. Bugün İngiltere’nin başkenti olan Londra, kendi kalabalık nüfusunun yanı sıra her yıl milyonlarca turiste de ev sahipliği yapan oldukça popüler bir ziyaret nokt

Londra Hakkında İlginç Bilgiler - Webtekno
07-12-2023 12:12

İzlediğimiz ÖZETİ| film ve dizilerden hatırladığımız kadarıyla adını duyduğumuzda bile zihnimizde yağmurlu ve kasvetli bir hava canlanmasına neden olan Londra, bugün İngiltere’nin ve Birleşik Krallık’ın başkenti olma ünvanını taşıyor. Dünyanın en kalabalık şehirlerinden bir tanesi olan Londra aslında çok uzun zamandır, binlerce yıldır insan yerleşiminin olduğu eski bir bölge.

Güzelim ülkemizi ve dünyanın diğer harika yerlerini düşündüğümüz zaman Londra pek de hayran kalınacak bir yer değil. Fakat insan eli değmesi işleri değiştiriyor. Londra ve çevresine insan eli çok önceden değmeye başladığı için günümüze kadar kalan pek çok tarihsel güzellik var. Bunların yanı sıra şehir, kültürel olarak da bazılarını ilk kez duyacağınız pek çok ilginç detaya sahip.

Londra hakkında bilgiler:

Londra’da çok uzun zamandır insan yerleşimi var.İngilizce bilmeden de Londra’da gezebilirsiniz.Aslında Londra çok küçük bir şehir.Teknik olarak Londra bir şehir değil, orman.Demir ağlarla örmüşler Londra’yı dört baştan.Londra demek, olimpiyat demek.Londra iklimi düşündüğünüz gibi değil.Aslında şehirde Big Ben diye bir yer yok.

Londra’da çok uzun zamandır insan yerleşimi var: