Ekonomi

Kuyumculardan şaşırtan altın fiyatı önerisi

Ekonomi - Kuyumcular, darphanede basılan altınların fiyatının devlet tarafından belirlenmesini istiyor. Ankara Kuyumcular Odası Başkanı Timuçin Sönmez, "Piyasada fiyat ve taklit ürünlerle ilgili karmaşa var, sorun bu şekilde çözülebilir" dedi.

Kuyumculardan şaşırtan altın fiyatı önerisi
17-10-2024 12:28

Hazine ÖZETİ| ve Maliye Bakanlığı Darphanesinin bastığı ziynet altınlarının fiyatlarının belirlenmesini talep ettiklerini belirten, Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Timuçin Sönmez, “Çünkü piyasada ciddi şekilde bu ürünlerle ilgili karmaşalar var. Hem fiyatları konusunda karmaşalar var hem de replikalarıyla alakalı bir kaos var” ifadelerini kullandı.

Timuçin Sönmez

“FİYAT TEK MERKEZDEN BELİRLENSİN”

Darphanede basılan altının fiyatının tek merkezden belirlenmesini istediklerini yineleyen Timuçin Sönmez, bu şekilde fiyata bir standart geleceğini, tüketicinin de güvenilir ürün satın alacağını söyledi. Sönmez, Darphanede basılan altının elektronik ortamda takibinin yapılmasını da istedi.

“KUYUMCULUK BÜYÜK BİR KAOSTAN KURTULUR”

Sahte altın diye bir şey yok altın altındır. Ama bazı ürünlerin firmalar dışında basılan replikaları var” diyen Sönmez, “Bunların aynısı Darphane ile ilgili bazı ürünler de var. Eğer devlet bunun fiyatını açıklar ve takibini yaparsa kuyumculuk büyük bir sektör kaosundan kurtulacaktır” dedi.

“PİYASAYA MÜDAHALE ANLAMINA GELMİYOR”

Bunun piyasaya bir müdahale anlamına gelmeyeceğini de söyleyen Sönmez, “Tüm maddelerin fiyatlarını devlet açıklıyor. Bunun serbest piyasa ekonomisine bir zararı var mı? Dünya borsalarına tabii bir ürün, dünya borsalarında bir fiyatı var. Bunun üzerine devletimizin kuyumcuları rahatsız etmeyeceği makul gördüğü bir fiyatı koyduğunda hiçbir sorun kalmayacak. Zaten biz bu ürünlerden çok fazla kar etmiyoruz” dedi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER