Politika

Kurtulmuş'tan açıklama: Meclis'te güvenlik oturumu olacak mı?

Meclis Başkanı Kurtulmuş, 'TBMM'de güvenlik oturumu olacak mı' sorusunu cevapladı. Kurtulmuş, Meclis'teki partilerle ortak karar alınırsa, TBMM'de kapalı oturum yapılabileceğini söyledi.

Kurtulmuş'tan açıklama: Meclis'te güvenlik oturumu olacak mı?
03-10-2024 14:38

TBMM ÖZETİ| Başkanı Numan Kurtulmuş, Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Afrim Gashi ile ortak basın toplantısı düzenledi. Kurtulmuş, "TBMM'de güvenlik oturumu olacak mı?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Bütün insanlığın, İsrail'in saldırganlığını durdurmak için elinden ne geliyorsa yapması lazım. Sorun, sadece bölgesel bir sorun olmanın çok çok ötesine geçmiştir. Nil'den Fırat'a ideolojisinin temel hedeflerinden biri de Türkiye'dir. Türkiye olarak bizim başından beri uyardığımız ve özellikle Gazze saldırılarından sonra çok net şekilde uyarılarımızı artırdığımız şekliyle Türk halkının uyanık olması ve tedbirlerini alması da milli bekamız bakımından zaruridir. 

TBMM'de bu konuyla ilgili bir toplantı yapılabilir. Meclis'te grubu olan partilerle bu konuyu müzakere ederiz. Uygun görülürse uygun bir zamanda Meclis'te ilgili bakan arkadaşlarımız, daha evvel örneklerinde olduğu gibi gelirler ve bu konuda İsrail'in bölgede yayılmacı, saldırgan politikalar ve Türkiye'nin geliştirebileceği politikalar konusunda kapalı oturumda bu görüşme yapılır."


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER