Ekonomi

Kripto para devinden Türkiye’ye çarpıcı teklif

Tether’den, dünya bor rezervinin yüzde 70’inden fazlasına sahip Türkiye’ye ‘bor coin’ teklifi. Bor madenine endeksli token için işbirliği önerisi Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığına sunuldu.

Kripto para devinden Türkiye’ye çarpıcı teklif
28-10-2024 01:53

ÖZETİ|
Kripto piyasasının en büyük sabit kripto para ihraççısı Tether, dünyanın en önemli bor madenlerine ev sahipliği yapan Türkiye’nin dijital varlıklar alanına girmesini önerdi.

Bloomberg’in haberine göre Tether, söz konusu madenlere endeksli token çıkarmak üzere Türkiye’ye işbirliği teklifinde bulundu. Türk yetkililere sunulan teklif, blokzincir teknolojisi kullanılarak madenlerden çıkarılan borun tokenizasyonunu kapsıyor.

DİJİTAL VARLIK BORSASI

Haberde, görüşmelerde ayrıca İstanbul Finans Merkezi’nde bir Dijital Varlık Borsası fikri kurulmasının da gündeme getirildiği belirtildi.

Habere göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan bir yetkili, Tether ile görüşmelerin henüz erken bir aşamada olduğunu ifade ederken, bir başka yetkili de önerinin şu an için uygulanabilecek bir proje olmadığını söyledi.

Verilere göre dünya bor rezervinin yaklaşık yüzde 70’inden fazlası Türkiye’de bulunuyor. Bor ürünleri çoğunlukla seramik, deterjan, gübre ve cam üretiminde kullanılıyor.
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER