Teknoloji

"Kripto Para Boğa Sezonu" Nedir, Ne Zaman Gelebilir? - Webtekno

40 yılda bir kez geliyor gibi hissettiren, inanılmaz yükselişlerin olduğu boğa sezonu tam olarak nedir?

15-11-2023 19:37

Finansal ÖZETİ| âlemde ayı ve boğa sezonu terimleri, varlıkların hangi yönde hareket ettiğini tasvir etmek için kullanılır. Ayı sezonu, fiyatların düştüğü; boğa sezonu, fiyatların arttığı anlamına gelir.

Kripto para piyasaları yüksek fiyat değişiklikleriyle tanınıyor. Bu yüzden yeni bir kripto para boğa sezonu başlarsa piyasadaki neredeyse tüm kripto paralar keskin bir şekilde yükselebilir.

Kripto paraların yüzlerce kat arttığı boğa sezonu nedir?

boğa sezonu

Boğa terimi, fiyatların güçlü bir şekilde yükselmesidir. Geleneksel piyasa ile karşılaştırıldığında kripto para piyasası küçüktür ve fiyat değişimleri çok fazladır.

Yani yeni bir kripto para boğası gelirse kripto para fiyatları 1 ya da 2 gün içinde veya sadece saatler içinde %40 ya da daha fazla artabilir.

Yine de kripto para piyasası hâlen ilk adımlarını atan bir bebek olarak düşünülmektedir. Kripto para boğalarını birkaç farklı olay başlatabilir ve bitirebilir.

Kripto para boğa sezonlarının en büyük sebeplerinden biri olan Bitcoin halving nedir?

bitcoin yarılanma

Bitcoin ve tüm blok zincir dünyasındaki en büyük etkinliklerinden biri her 4 yılda 1 gerçekleşen Bitcoin yarılanma etkinliğidir. Bu etkinlik, Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto tarafından Bitcoin’in kaynak koduna yazılmıştır.

Satoshi neden böyle bir kodu yazdı diyecek olursanız: Bitcoin yarılanması yeni Bitcoin’lerin çıkarılma oranını azaltır, yani Bitcoin’in enflasyon oranı düşer. Böylece fiyatın yükselmesi teşvik edilir.

En son Bitcoin 2140 yılında çıkarılacak ve bu olduktan sonra piyasada asla yeni Bitcoin olmayacak.

Bitcoin yarılanma etkinliğinde madencilik ödülleri %50 oranında azalır. Bu olay en son 2020’de gerçekleşti ve madencilik ödülü 6,25 Bitcoin’e düştü. Bitcoin fiyatı bundan sonra 2021’de 69.000 dolara yükselerek rekor kırdı.

Pek çok kişiyi zengin etmesi beklenen büyük kripto yükselişinin ne zaman olabileceğine dair tahminler: