Ekonomi

KOSGEB KOBİ'lerin yaralarını çalışıyor

Ekonomi - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Hasan Basri Kurt, deprem bölgesindeki illerdeki KOBİ'lere verecekleri 450 milyon dolarlık destek ile depremin yaralarını sarmaya çalışacaklarını söyledi.

KOSGEB KOBİ'lerin yaralarını çalışıyor
20-07-2023 16:57

Kurt, ÖZETİ| AA muhabirine, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından devletin yaraları sarmak için var gücüyle çalıştığını belirtti.

KOBİ'lerin deprem bölgesindeki hayatın devam etmesinde önemli işlev gördüğünü ifade eden Kurt, "Bir taraftan şehirde istihdamın korunması bir taraftan da KOBİ'lerin yaptığı hizmet, perakende, sanayi sektöründe çok ciddi tamamlayıcı unsur. Büyük sanayilerin çalışması için de KOBİ'lere ihtiyaç var. Deprem bölgesinde hayatın normale dönmesi için KOBİ'ler önemli bir rol oynuyor. Bu sebeple KOBİ'lerin bölgede güçlü bir şekilde desteklemesi çok önemli." dedi.

Kurt, KOSGEB olarak deprem bölgesindeki normalleşmeye katkı vermeye çalıştıklarını ve el birliğiyle yaraların sarılacağını dile getirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın bir süre önce açıkladığı KOBİ'lere yönelik 450 milyon dolarlık desteği hatırlatan Kurt, şunları kaydetti:

"KOSGEB olarak biz de KOBİ'lerin faaliyetlerini sürdürebilmeleri, depremin yaralarını sarabilmeleri için farklı destek programları başlattık. Öncelikle hızlı şekilde faiz desteği başlatıldı. Bölgede 1 milyar liranın üzerinde krediyi sıfır faizli olarak KOBİ'lerimize sunduk. Bunlar özellikle sanayi işletmeleriyle yönelikti. Ayrıca binası yıkılan işletmelerle ilgili konteyner çarşılar kuruldu. Bunlar ilgili KOSGEB hızlı bir destek programı başlattı. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Kacır'ın da açıklamış olduğu 450 milyon dolarlık bir kaynağı inşallah bölgemizdeki bütün sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ'leri içerisine alacak şekilde depremden zarar görenlerle başlayarak vermeye çalışacağız. Depremde en çok zarar gören Malatya, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Gaziantep'in İslahiye, Nurdağı ilçeleri dahil olmak üzere hasar görmemiş olsa bile gelir kayıpları olan işletmelere de vereceğiz. KOBİ'lerin ölçeğine ve hasar durumuna göre 120 bin liradan başlayarak 500 bin liraya kadar geri ödemeli bir destek olacak. 2 yıl boyunca ödeme yapmayacaklar, 2 yıl sonra bize bir yıl içerisinde almış oldukları destekleri ödeyecekler. İnşallah çok kısa bir sürede bunu hayata geçireceğiz. Bu sayede bölgeye büyük bir kaynak girişi sağlamış olacağız."


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER