Gündem

Korsan yemin eden teğmenler ile ilgili çarpıcı açıklama: Arka planında bakın ne var!

AK Partili Said Yüce, teğmenler hakkındaki soruşturma ile birlikte asıl sorunun askeri eğitim sistemi olduğunu belirtti. Ayrıca Yüce, dini özellikleri bulunan öğrencilerin FETÖ bahanesiyle ayrımcılığa uğradığını söyledi.

Korsan yemin eden teğmenler ile ilgili çarpıcı açıklama: Arka planında bakın ne var!
08-09-2024 18:38

Haber7 – ÖZETİ| ÖZEL

AK Parti 26. Dönem Isparta Milletvekili Said Yüce, Milli Savunma Üniversitesi’nde 30 Ağustos'taki mezuniyet töreninde teğmenlerin siyasi sloganlar atıp kılıç çekmesi üzerine başlatılan soruşturma ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

AK Partili Said Yüce, soruşturma ile konunun geçiştirilmemesi gerektiğini belirtirken asıl sorunun askeri okullardaki eğitim sistemi ve müfredattan kaynaklandığını söyledi. Komutanların iyice araştırılması gerektiğini söyleyen Yüce, öğrenci seçiminde dini istismar eden FETÖ bahane edilerek dini özellikleri bulunmayan öğrencilerin tercih edildiğini ve bu konuda ayrımcılık yapıldığını vurguladı.

TEHLİKE ORTADAN KALKMIŞ DEĞİL

"15 Temmuz FETÖ darbe girişimine kadar, ondan biraz önce bile darbeler olmaz deniyordu. Ama ne yazık ki Türkiye bunu yaşadı." ifadesinde bulunan AK Parti eski milletvekili Said Yüce, "Türkiye, geçmişte sık sık darbelerle karşı karşıya kalmış bir ülke. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi gibi acı tecrübeler yaşandı. Ancak görüyoruz ki, bu tehlike tamamen ortadan kalkmış değil." dedi.