Gündem

Korkunç cinayete kurban gitmişti: İkbal Uzuner'in babasının ifadesi ortaya çıktı

İstanbul Fatih'te Semih Çelik tarafından öldürülen 19 yaşındaki İkbal Uzuner'in babası H. U.'nun ifadesi ortaya çıktı. Acılı baba ifadesinde olay gününü anlattı ve kızının katili ile 1,5 yıldır görüşmediğini kaydetti.

Korkunç cinayete kurban gitmişti: İkbal Uzuner'in babasının ifadesi ortaya çıktı
07-10-2024 15:47

Fatih'teki ÖZETİ| vahşette korkunç yeni detaylar! Katil Semih Çelik'i anlattı! Kan donduran ifadeler

GALERİNİN DEVAMI <p> İstanbul'da önceki <a href=gün 19 yaşlarındaki Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'in canice katledip hayatına son veren Semih Çelik'in babası ifadesinde o caniyi ve olay gününü anlattı.

"><p> İstanbul Fatih'te cuma <a href=günü saat 16.00 sıralarında, Derviş Ali Mahallesi Fevzipaşa Caddesi'nde kasaplık yapan Semih Çelik (19), İkbal Uzuner (19) ve Ayşenur Halil'i (19) katletti.

"><p>Edirnekapı surlarının üzerine çıkan Semih Çelik, öldürdüğü İkbal Uzuner'in başını kesip aşağı attı. Ardından boğazına ip geçiren katil zanlısı surlardan atlayarak yaşamına son verdi.</p><p>ODAYA GİRİNCE BİLGİSAYARINI KAPATIYORDU</p><p>Sabah'ta yer alan habere göre, Bu vahşet hem <a href=sosyal medyada hem kamuoyunda ülkenin gündemine otururken o katille ilgili en detaylı bilgilere SABAH Gazetesi birinci ağızdan elde edilen bilgilerle ulaştı. İşte katilinin babasının anlattıkları ve onun yaşam hikâyesi. Baba A.Ç. verdiği ifadeye şu sözlerle başladı.

"><p>sırada öğretmen çağırıp bize bir arkadaşını söyleyerek 'Ondan uzak dursun' demişti.

"><p>O dönemde Semih'e almış olduğum bilgisayar ile evde devamlı vakit geçiriyordu. Odasına ben, annesi ya da ablası girdiğinde hemen telaşla bilgisayarını kapatıyordu.</p><p>Bilgisayarı şifreli olduğu için de ne yaptığını, kimle görüştüğünü kontrol edemiyorduk. Daha <a href=sonra kendisi bize okumayacağını söyledi.

"><p>Ben de kendisine <a href=neden böyle düşünüyorsun dediğimde 'Bana okuyup büyük adam olacağım da, bilim adamı olacağım da ne olacak' diyordu. Dışardan okuyup liseyi bitirdi" ifadelerini kullandı.

"><p>

A.Ç. ifadesinin devamında; "1 Mart 2022 günü öğlen saatlerinde Semih'in okul arkadaşı İkbal Uzuner'in annesi eşimi arayarak, 'Senin oğlun benim kızımın beynini yıkamış, beraber intihar edecekler' demiş. Aynı gün akşam saatlerinde Semih'in sol göğüs bölgesinden kendisini bıçaklayarak intihara teşebbüs ettiğini öğrendik.

"><p>Bu konuda Çocuk Şube'de ifade verdi. Bu olaydan ötürü muayenesi Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi'nde oldu. Psikoloji üzerine ilaç <a href=tedavisi üzerine 3 hafta bu hastanede yattı." şeklinde konuştu.

"><p>

Oğlunun bir süre sonra kasap olmak istediğini belirten baba A.Ç; "Kendisi Rami Meydan'da bir iş yerinde çalışmaya başladı. Kasaplığı öğrendi. En son Bayrampaşa'da çalışıyordu. Bundan 9 ay kadar önce bıraktı. Evde kendisinin altın birikimleri vardı. İhtiyaçlarını bunları satarak karşılıyordu.

"><p>Kendisi 2 yıldan beri <a href=uyuşturucu madde kullanıyordu. Davranış değişikliğinden, duygu durum bozukluğundan bunu tahmin edebiliyordum. Ama uyuşturucu maddeyi nerden, nasıl temin ettiği hakkında bilgim yoktu" dedi.

"><p>ODASINDA İNSANI KORKUTAN ŞEYTANİ FİGÜRLER</p><p>Baba A.Ç; kara kalem resimler gördüm. Semih'e bu resimlerin ne olduğunu sorduğumuzda bizlere 'Anlamazsınız, düşünce yapılarımız değişik' diyerek başka açıklama yapmıyordu.

"><p>Biz de üzerine gitmiyorduk. Semih yukarıda beyan ettiğim intihara teşebbüs olayından sonra İkbal Uzuner'den ayrıldı. Bundan 1 yıl kadar önce Semih bıraktığı liseden sınıf arkadaşı Ayşenur Halil isimli kızla çıkmaya başladı.</p><p>Ayşenur Pazartesi günleri ikametimize gelirdi. 12:00 -17:00 arası Semih ile Ayşenur evde tek başlarına vakit geçirirlerdi. Aynı zamanda dışarıda da buluşurlardı"><p>
Katil zanlısının, ablası ve annesiyle birlikte ablasının üniversite kazandığı Ankara'ya gittiklerini anlatan baba A.Ç; "Annesi orada kaldı, Semih geldi. 1 hafta kadar evde ikimiz yaşadık. Ben işe gittiğimde Semih'te evde tek başına telefonuyla vakit geçiriyordu.

"><p>Sadece ihtiyaçları için <a href=dışarı çıkıyordu. Hava almak için dışarı çıkmazdı. Olay günü yani 4 Ekim Cuma günü saat 05:30 sıralarında ikametimde uyandım. Evden çıktım sabah 10:44 sıralarında oğlumu arayıp Semih'e 'Oğlum işten dolayı ben bu akşam geç geleceğim' dedim.

"><p>Kendisi de bana 'Ayşenur evde, gün içinde sakın gelmeyesin baba"><p>

Baba A.Ç; "Bundan 3 yıl kadar önce Çapa Tıp Fakültesi'nde Doktor Semih'e psikolojik bir ilaç yazmıştı ama Semih doktorun yazdığı ilacı kullanmıyordu. Semih ara ara evde şarap, bira gibi alkol alırdı ama 3 ay kadardır uyuşturucu kullanmıyordu.

"><p>Çünkü uyuşturucu madde alacak parası yoktu. <a href=2023 yılı Kış ayında Semih'in odasına girdiğimde penceresi açık ve odası buz gibiydi.

">

Fatih'te İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil, Semih Çelik isimli 19 yaşındaki erkek tarafından canice katledildi.

Katil, sadece yarım saat arayla işlediği cinayetlerin ardından parçalara ayırdığı İkbal Uzuner'in cesedinin yanında surlardan atlayarak intihar etti. Korkunç cinayetin yankıları sürerken cinayete kurban giden 19 yaşındaki İkbal'in babasının ifadesi ortaya çıktı.

 İstanbul'da öldürülen İkbal ve Ayşenur son yolculuğuna uğurlandı İstanbul'da öldürülen İkbal ve Ayşenur son yolculuğuna uğurlandı

Cenazede ayakta durmakta güçlük çeken ve iki kişinin yardımıyla kızının cenaze namazını kılan Uzuner, verdiği ifadede kızının katil Semih Çelik ile 1,5 yıldır iletişim kurmadığını söyledi.

"KALABALIĞA DOĞRU YÜRÜYÜNCE, KIZIMIN KAFASINI GÖRDÜM"

Acılı baba olay gününü anlattığı ifadesinde; kayıp kızlarını bulmak için surlara gittiklerini söyleyerek, "Belki kızımız kalabalığın içindedir diye oraya doğru yürürken kızımın kafasını gördüm" dedi. 

"SEMİH RAHATSIZ ETTİĞİ İÇİN KIZIMIN OKULUNU DEĞİŞTİRDİM"

Acılı babanın emniyetteki ifadesi şu şekilde;

"Kızım liseyi Fatih'te okudu. Semih Çelik'le okulda tanışmışlar. Lise 3'üncü sınıfın ilk yarısında Semih kızımı rahatsız etmeye başladı. Uzun bir süre bu devam edince kızımın okulunu değiştirdim. Kızım bir süre Semih'le arkadaşlık etti ancak yaşadığı rahatsızlık sebebiyle psikolojisi bozuldu. Onu psikoloğa gönderdim. Kızım benden kedi istedi, kedi aldım. Kediyle ilgilenirken psikolojisi düzeldi.

"SEMİH'LE 1,5 YILDIR İLETİŞİMİ YOKTU"

Son 1,5 yıldır gayet iyiydi, psikolojisi düzelmişti. Bizimle ilişkisi iyiydi. Semih Çelik'in annesi de bizi arayıp 'Oğlumun yeni bir kız arkadaşı var çok mutlular, artık kızınızı rahatsız etmeyecek' demesi üzerine daha da rahatlamıştık. Kızım 1,5 yıldır Semih'le hiçbir şekilde iletişim kurmamıştı.

Fatih'teki vahşette korkunç yeni detaylar! Katil Semih Çelik'i anlattı! Ürpertici sözlerFatih'teki vahşette korkunç yeni detaylar! Katil Semih Çelik'i anlattı! Ürpertici sözler

OLAY GÜNÜNÜ ANLATTI

Olay günü de eşim kızımı aramış ancak telefonunu bir erkek açmış. 'Merak etme kızın emin ellerde' demiş. Eşim tekrar kızımı arayınca bu sefer başka bir erkek açmış ve telefonun surlardan aşağı düştüğünü söyledi. Eşime yerini tarif edip gelip telefonu alabilirsiniz demiş. Bunun üzerine ben de aradım kızımı. Telefonu açan erkek bana telefonu sadece annesine teslim edeceğini söyledi.

Ben babamı hastaneye götürmüştüm. Babamı bırakıp eşimle birlikte kızımın telefonunu almaya gittik. Telefonu evsiz biri bulmuş, telefonun surlardan düştüğünü söylemiş. Biz de belki kızımız surun üstündedir diye yukarı çıkmak istedik ancak teller olduğu için çıkamadık. Aşağı indikten sonra kalabalık bir grubun surlara baktığını gördük. Belki kızımız kalabalığın içindedir diye oraya doğru yürürken kızımın kafasını gördüm" 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER