Politika

Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuşuyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuşuyor
04-10-2022 14:06

CHP ÖZETİ| Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Türkiye'de her genç istediği müziği dinlesin istiyorum. Her genç düşünce özgürlüğüne sahip olsun. Özgürlük, huzur istiyorum.

Hiçbir AK Partili milletvekili tartışma programına katılmıyor, katılamaz. Çünkü vicdanı olan AK Partili vekil doğruyu söylerse diye. Onun yerine kalemini satan gazetecileri çıkarıyorlar. Kalemini çıkarandan gazeteci olmaz, nokta.

Basın İlan Kurumu, basın infaz kurumuna dönüştü.

Ülkeyi yönetenler faizi indireceğiz diyor. İndirin. Hangi faizi indirdiler. Merkez Bankasının bankalara açtığı faizi indirdiler. Halkın, çiftçinin, sanayicinin faizini değil.

Vatandaşın devlete borcu varsa, o faiz yüzde 30. 19'dan 30'a çıkardılar. Peki vatandaşın devletten alacağı varsa, onun faizi de yüzde 9.

Bankaların yüzde 400'lere varan kâr elde etmeleri, vatandaşa verdikleri kredilerin faizleriyle MB'den aldıkları faizin arasındaki farktır.

'Sırf daha iyi araba alabilmek için başka toplumların kapısına bakanlara acıyarak bakıyorum' diyor. TDK'nın verdiği açıklamaya göre bunlar süfli yani adi, aşağılık, bayağı insanlar. Bu dili kullanmayın. Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli koltuğunda oturan kişinin böyle dil kullanması hepimizin kendi vicdanında derin sorgulamalar yapmaktadır. Bu dili neden kullanıyorsun? Sen imkan sağladın da olmadı mı?"

www.idrak34.com
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER