Teknoloji

Kediler Nasıl Eğitilir? İşte Bazı Tavsiyeler

Kediler, çok tatlı ve sevilesi olmaları haricinde hepsi birbirinden çok farklı karaktere sahip olan ve tuhaf huylar edinebilen hayvanlar. Kimilerine göre nankör kimilerine göre ise huysuz davranabiliyorlar. Hatta, en çok tercih edilen evcil hayvanlar arasında köpek ve kedilerle alakalı

Kediler Nasıl Eğitilir? İşte Bazı Tavsiyeler
09-12-2022 20:48

Kedilerin ÖZETİ| karakter yapısı köpeklere göre çok daha bağımsız olduğu için, eğitilmeleri köpeklerinki kadar kolay olmayabilir. Köpekler çok zeki hayvanlar ve komut almaya çok açıklar fakat kediler de çok zeki hayvanlar olmasına rağmen emir almaktan çok hoşlanmazlar. Bu sebeple sadece, kedilerinize yaklaşımınız eğitmeye odaklı olur ve doğru yöntemler seçerseniz kedilerinizi eğitme şansınız olabilir.

Kedinizi eğitmek, onun daha sosyal, daha uysal, daha az endişeli ve ev içerisinde daha iyi bir arkadaş olmalarını sağlar. Biraz emek, sabır ve zaman isteyen bu yola girmek isterseniz, içeriğimizde kedi eğitimi için uygulayabileceğiniz 7 tavsiyeye yer verdik.

Kedileri nasıl eğitilir? 

Kedinize ne öğretmek istediğinize karar verin.Kedinizle yapacağınız eğitim seanslarını kısa tutun.Aynı anda öğretmek istediğiniz tek bir amaca odaklanın.İyi davranışlarını ödüllendirmeyi unutmayın.Kötü davranışı cezalandırmayın.Seanslarınıza kedinizin tanıdığı diğer insanları dahil edin.İmkanınız varsa yavruyken eğitimlere başlayın.

Amaç edinerek yola çıkmakta fayda var: Kedinize ne öğretmek istediğinize karar verin.

kediler

İlk olarak, eğitimde doğru yöntemleri kullanabilmek için kedinizin nasıl bir eğitime ihtiyacı olduğunu veya neleri öğrenmesini istediğinize karar verin. Örneğin; tuvaletini kuma mı yapmasını istiyorsunuz, mobilyalara zarar vermemesini mi, yoksa gel, otur, yat gibi temel komutları mı öğretmek istiyorsunuz bir hedef belirleyin. Hedefinize karar verdikten sonra ise eğitimlerinize seanslar halinde başlayabilirsiniz.

İlgisini maksimum seviyede tutmak için: Kedinizle yapacağınız eğitim seanslarını kısa tutun.

kedi

Kedinizi eğitmek için seanslar halinde ilerlemek daha planlı olmanıza yarayabilir. Köpekler sahiplerine ve sorumluluk bilinci daha yüksek olmasından dolayı görevlerine odaklanma süreleri çok daha uzundur fakat kedilerin çok sevdikleri şeylere dahi ilgileri kısa süreli olabilir. Dolayısıyla derslerin akışını tamamen kedinizin ruh haline ve ilgisine göre ilerletmelisiniz. En mantıklısı ise seansların kısa ama olabildiğince sık aralıklarla yapılmasıdır. Eğer, kediniz sandığınızdan daha ilgisiz ve inatçı olursa pes etmeyin. Onlara karşı kesinlikle sabırlı olmalısınız.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER