Teknoloji

Kanuni Sultan Süleyman'ın Kalbi Nerede? - Webtekno

Tarihin seyrini değiştiren ve tüm dünyanın “muhteşem” lakabıyla tanıdığı Kanuni Sultan Süleyman’ın organlarının bedeninden ayrılarak başka bir yerde muhafaza edildiğini biliyor muydunuz? Üstelik bu konu, yıllardır süren bir tartışma konusuydu.

Kanuni Sultan Süleyman'ın Kalbi Nerede? - Webtekno
04-09-2023 23:13

En ÖZETİ| önemli seferlerinden biri Zigetvar’da hayatını kaybeden Kanuni Sultan Süleyman’ın bedeninin mumyalanarak İstanbul’a gönderildiği, organlarının ise başka bir yere gömüldüğüne dair çeşitli tartışmalar vardı. Ancak tarihi belgeler bu konuya açıklık getiriyor.

Konuyla ilgili araştırmayı gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Zeki İbrahimgil, incelediği belgelerden Kanuni Sultan Süleyman’ın kalbinin nerede attığını yıllar önce tespit etmiş.

Daha önce tarihçiler, bu konuyla ilgili net bir bilgiye sahip değildi.

kanuni sultan süleyman

Kanuni, seferlerle doldurduğu hayatının son demlerinde, 1566’da hasta olduğu halde Zigetvar’a sefere çıktı. Hükümdarlığının 46. yılında sefere çıkma sebebi ise Macaristan’ı güvence altına almaktı. Günden güne artan hastalığı karşısında yaklaşık 1 ay süren kuşatma ardından Padişah, Zigetvar Kalesi’nin fethinden bir gece önce vefat etti.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER