Teknoloji

'Kaçıncı Sırada Doğduğunuz' Kişiliğinizi Etkiliyor Olabilir!

Kardeşler genelde bir elin beş parmağına benzetilerek her birinin ne kadar farklı olduğuna vurgu yapılır. Gerçekten de aynı genleri, ebeveynleri, çevreyi paylaşmalarına rağmen çoğu zaman kardeşlerin kişilikleri birbirinden çok farklıdır.

'Kaçıncı Sırada Doğduğunuz' Kişiliğinizi Etkiliyor Olabilir!
20-10-2022 20:19

"Kardeşlerimiz ÖZETİ| arasında kaçıncı sırada doğduğumuz bizim kişiliğimizi etkiliyor olabilir mi?" düşüncesinden yola çıkan Psikiyatrist Alfred Adler, 1928'de buna yönelik bir teori oluşturdu. Teori çok tartışmalı olsa da diğer birçok psikolojik teori gibi bir bilim insanının gözlemlerinden yola çıkılarak oluşturulmuş değerli bir teori.  

Psikolojinin babası sayılan Sigmund Freud'un yakın arkadaşı olan Psikiyatrist Alfred Adler tarafından ortaya atılan bu teoriye göre; ilk çocuk, ortanca çocuk, son çocuk ve tek çocuk tiplemeleri mevcut ve her bir kardeşin kişiliği doğum sırasına göre farklılaşıyor. Hatta teori daha da ileri götürülerek doğum sırası zekayı da etkiliyor sonucu bile çıkartılmış. 

Peki kim bu Alfred Adler?

Alfred Adler

Daha çok bireysel psikoloji, üstünlük kompleksi, aşağılık kompleksi gibi kavramlarla tanıdığımız Adler, 1870-1937 yılları arasında yaşamış yahudi asıllı bir psikiyatristtir. İnsanı Tanıma Sanatı, Yaşama Sanatı gibi psikloji üzerine yazılmış kitapları bulunur.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER