Spor

Jose Mourinho'dan "çift forvet" cevabı!

Tüm Spor - İsviçre temsilcisi Lugano'yu 2-1 yenerek tur atlayan Fenerbahçe'de Teknik Direktör Jose Mourinho açıklamalarda bulundu.

Jose Mourinho'dan
30-07-2024 22:58

UEFA Şampiyonlar ÖZETİ| Ligi’nde yoluna devam etmek isteyen Fenerbahçe, Lugano ile karşılaştı. İlk maçı 4-3 kazanan Fenerbahçe, bu maçı da 2-1 kazanarak tur atladı. Fenerbahçe 3. eleme turunda Lille ile eşleşti.

Maçın ardından sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Jose Mourinho açıklamalarda bulundu. 

Jose Mourinho; "Bu dönemde her şey önemli. Bütün oyuncular ilk günden itibaren bizimle birlikte olsa mükemmel senaryo olurdu ama oyuncuların yarısıyla bile tam çalışamadık. Dün basın toplantısında hayatta kalmalıyız demiştim. İnsanlar belki İsviçre Ligi'nin üst seviye olmadığını düşünüyor ama öyle değil. Çalışmak için çok zamanımız var. Burası Şampiyonlar Ligi seviyesi. Sakindik ve hayatta kalmayı başardık. 1-1'den sonra maç bizim elimize geçti." sözlerini sarfetti. 

FORVET TERCİHİ ÜZERİNE YORUM

Mourinho açıklamasının devamında; "Ben dar ve seviyesi yüksek bir kadro istiyorum. Şampiyonluk ve Avrupa'da mücadele etmek istiyorsan iyi kadroya ihtiyaç var. Bizim çözümlere ihtiyacımız var. Forvet pozisyonunda da 3 tane üst düzey seçeneğimiz var. Modern futbolda farklı sistemlere ihtiyacınız var. Çift forvet oynadığımız zamanlar da mümkün olabilir. Maç içinde bile değişiklikler yapmamız gerekecek." ifadelerini kullandı. 

LILLE SÖZLERİ

Mourinho rakipleri hakkında; " Şu anda yorumum yok. Zor olacağını biliyoruz. Yarından itibaren yüzme havuzunda biraz güneş havası aldıktan sonra Lille üzerine çalışmaya başlayacağım." dedi. 

LİVAKOVİC ÖVGÜSÜ

Livakovic'in bugün galibiyette önemli rol oynadığını belirten Mourinho, sözlerini şöyle tamamladı:

"Livakovic bugün maçın 2-0'a gelmesini engelledi. Onu kurtarmasa maç 2-0 olacaktı ve o zaman 2 gol atmamız gerekecekti. Galibiyette önemli bir rol üstlendi. Takım ilk yarıda iyi oyun sergileyemedi. Devre arasında aslında sadece 1 oyuncu değiştirmedik, mantalite değiştirdik. İkinci yarıda ilk yarıya kıyasla daha iyi performans sergiledik. Ben Krunic'in performansını bireysel değerlendirmem, ilk yarıda takım olarak iyi değildik. Lugano da iyiydi, bu tarz durumlarda rakibin de hakkını vermeniz gerekir."


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER