Politika

İYİ Parti'de 'yanlış aday' polemiği

Cumhurbaşkanlığının ikinci tur seçimleri, İYİ Parti Genel Merkezi’nde “gergin” takip edildi. Sandıkların yüzde 92’sinin açılması ve Erdoğan’ın yarışı önde götürmesi üzerine partililer arasında “yanlış aday” polemiği yaşanmaya başladı. Partide, “Ekrem İm

İYİ Parti'de 'yanlış aday' polemiği
29-05-2023 04:52

İYİ ÖZETİ| Partililer, ikinci turcumhurbaşkanlığı seçimlerini gergintakip etti. Partinin genel merkezindesessizlik hakimdi. İlk tur seçimleriöncesinde genel merkez önünekutlamalar için kurulan dev ekranınikinci tur seçimleri öncesi kurulmamasıdikkat çekti.

Oylamanın sonaermesinden 1 saat sonra partisinin genelmerkezine giden İYİ Parti Genel BaşkanıMeral Akşener, “Millet İttifakı’nınmüşahitleri, sandık başkanları son anakadar sandık başlarında kalmalıdırlar.Yorgunluk belirtisinde destek istesinler.Genç müşahitlerin özellikle oradakalmalarını istiyorum” açıklaması yaptı.

Sandıkların yüzde 92’sinin açılması veErdoğan’ın yarışı önde götürmesi üzerinepartililer arasında “yanlış aday” polemiğibaşladı. Partililer, Ekrem İmamoğlu veMansur Yavaş’ın adaylığı durumundaseçimin kazanılacağını belirtti. Öteyandan partide “Akşener haklıydı”söylemi hakimdi.

‘SORUNLARA EĞİLME ZAMANI’

Gece saat 10’da gazetecilere açıklamayapan Akşener, “Seçmen bizim içinen halis ölçüttür. Millet iradesininüstünde bir güç yok. Bize düşen sandıktaverilen mesajı anlamaktır. Milletİttifakı’na oy veren seçmenlerimizyenilmişlik ve karamsarlık hissetmesin.Demokrasilerde her şey tartışılabilir.Hür iradeyle verilen oyun sonucutartışılamaz” dedi.

Akşener, “Yapılan tüm karapropagandalara rağmen milletimizolgunluk içinde demokratik hakkınıkullandı. Aylardır seçimin gölgesindekalan sorunlarımız var. Sorunlara eğilmezamanı” diye konuştu. En başındanberi sözlerinin arkasında hiçbir şahsiihtirasın bulunmasına izin vermediğinikaydeden Akşener, “Milletin taleplerinidinlediğimiz için çok bedel ödedik.Bundan sonra da milletimizin taleplerinidinleyeceğiz. Biz hala buradayız” dedi.

Yeniden cumhurbaşkanı seçilen Erdoğanıtebrik eden Akşener, “Erdoğanın dasonuçlardan çıkarması gereken derslervar. Umarım kendisine oy veren vevermeye her yurttaşın cumhurbaşkanıolduğunu unutmaz. Umarım bizimgibi sonuçların muhasebesini yapar”ifadelerini kullandı. Akşener, Erdoğan’ınseçilir seçilmez Kılıçdaroğlunuyuhalatmasının yeni seçilmiş bircumhurbaşkanına yakışmadığınıbelirterek “Çok ayıpladım, inşallahsondur. Umarım Tüm Türkiye’nincumhurbaşkanı olduğunu hatırlar. Sonuçesastır, yarın ilk gündür” dedi.

FERMUAR İLLERİ ‘ERDOĞAN’ DEDİ

İYİ Parti ve CHP milletvekiliseçimlerinde 16 ilde fermuar sistemiuygulamış ve CHP, İYİ Parti lehineGümüşhane, Bitlis, Aksaray, Yozgat,Bayburt, Muş ve Çankırı illerindeaday çıkarmamıştı. İYİ Parti’ninmilletvekili seçimlerinde yüksek oyaldığı bu iller, cumhurbaşkanlığıikinci tur seçimlerinde “Erdoğan”dedi. İYİ Parti’nin ilk kez milletvekiliçıkardığı Yozgat’ta Erdoğanyüzde 76,36 oranında oy alırkenKılıçdaroğlu yüzde 23, 64 oy aldı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER