Kasım ÖZETİ| ayı için İUP maaşı ödeme tarihi internette sorgulanıyor. İş sahibi olmayan vatandaşların işgücü piyasasına geçişini sağlamak için temel disiplini kazandırmak üzere İŞKUR tarafından yürütülen İUP maaşlarının ne zaman hesaplara aktarılacağı vatandaş tarafından merak ediliyor. Peki, İUP maaşları yattı mı? Bu ayın İUP maaşları ne zaman yatacak?
İUP MAAŞLARI YATTI MI?
İŞKUR tarafından yürütülen İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamındaki çalışanların maaşlarının ne zaman yatacağı hakkında şimdilik resmi bir açıklama bulunmamaktadır. Fakat, maaş ödemelerinin önümüzdeki günlerde hesaplara yatılacağı tahmin ediliyor.
ÖDEMELER NEYE GÖRE YAPILMAKTADIR?
Ödemeler, programda çalışılan gün sayısına göre hesaplanıyor. Ekim ayından itibaren maaşlarda artış yapılacağı ve aylık miktarın 12 bin TL'ye çıkarılacağı söyleniyor.
İUP ÖDEMESİ NE KADAR?
Katılımcılara katılım sağladıkları günler için olarak Yönetim Kurulu tarafından 2024 yılı için belirlenen 666,75 TL cep harçlığı ödenmektedir.
İUP NEDİR?
İşgücü Uyum Programının (İUP) amacı ve işleyişi şu şekildedir:
Mesleki Eğitim: Program, işsiz bireylere teorik ve uygulamalı derslerle mesleki eğitim verir. Eğitim sürecinde bireylerin becerileri geliştirilir ve onların istihdam edilebilirlikleri artırılır.
Maddi Destek: Eğitim süresince katılımcılara cep harçlığı olarak maddi destek sağlanır. Bu sayede işsiz bireylerin geçimlerini sağlamalarına katkıda bulunulur.
İstihdam Sağlama: Eğitimi tamamlayan bireyler, iş gücü piyasasında ihtiyaç duyulan niteliklere uygun olarak istihdam edilme şansına sahip olur.
İUP KATILIM ŞARTLARI NELERDİR?
İUP programına katılım şartları şu şekildedir;
a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
b) Kuruma kayıtlı olmak,
c) 18 yaşını tamamlamış olmak,
ç) Yaşlılık veya malullük aylığı almamak,
d) Program talep tarihinden önceki bir yıl içerisinde ve programın fiilen başlayacağı tarihe kadar yüklenicinin veya bağlı, ilgili, ilişkili ve yan kuruluşlarının çalışanı olmamak,
e) Başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olmak veya sigortalı sayılmamak,
f) Başvuru tarihi itibarıyla 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olmak veya sigortalı sayılmamak,
g) Hane gelir şartını sağlamak,
ğ) Kurum tarafından sunulan aktif işgücü veya işsizlik sigortası programlarının yararlanıcısı olmamak,
şartları aranmaktadır.
Editor : Şerif SENCER