Gündem

İsrail'den skandal hareket: Konya Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Gazze'ye giremedi

Geçtiğimiz günlerde Kudüs ve El Halil'i ziyaret eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Uğur Altay'ın Gazze'ye girmesine İsrail tarafından izin verilmedi.

İsrail'den skandal hareket: Konya Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Gazze'ye giremedi
13-06-2023 20:17

Konya ÖZETİ| Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinin yanı sıra Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) ve Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin de başkanlığını yapan Uğur İbrahim Altay geçtiğimiz günlerde Kudüs ve El Halil'i ziyaret ederken Gazze'ye girmesine ise İsrail tarafından izin verilmedi.

FİLİSTİNLİ BİR AİLENİN EVİ İNŞA EDİLECEK

İsrail işgali altındaki Kudüs ve Batı Şeria'yı ziyaret eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, burada Filistinli yerel yöneticilerle görüştü. Konya’nın kardeş şehri, işgal altındaki Batı Şeria’nın El Halil kentinde, Belediye Başkanı Teysir Ebu Suneyne ile bir araya gelen Altay, İsrail askerleri tarafından yıkılan Filistinli bir ailenin evinin yeniden inşası için protokol imzaladı. Altay, Filistin programı kapsamında, kardeş şehir işbirliği çerçevesinde El Halil kenti başta olmak üzere Filistin genelinde, yerel yönetim alanındaki tecrübe paylaşımını, yerel yöneticilerle işbirliği alanlarını ve Konya’nın yabancı kentlere örnek oluşturan tecrübelerini anlattı.  Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinin yanı sıra Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) ve Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin de başkanlığını yapan Altay, “El Halil Belediyemizi ziyarette bulunduk. Kardeşlik ilişkileri kapsamında yürüttüğümüz projeler var. Yaklaşık 2 yıl önce İsrail hükümeti tarafından yıkılan Filistinli bir kardeşimizin evini yeniden inşa etmekle ilgili bir protokol imzaladık.” dedi. 

“GAZZE’YE GİRİŞİMİZİN ENGELLENMESİNİ DE ESEFLE KINIYORUM”

Başkan Altay ayrıca, Gazze Belediyesinin kardeş belediyelerden biri olduğunu, ancak İsrail’in engellemesi nedeniyle abluka altındaki Gazze Şeridi’ne giremediklerini belirtti. “Defaatle vize başvurusu yapmalarına rağmen Gazze’ye girişlerine izin verilmediğini” aktaran Altay, “Diplomatik pasaport sahibi Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı yapan birisi olarak Gazze’ye girişimizin engellenmesini esefle kınıyorum. Bir an önce bu yanlıştan da dönülmesini temenni ediyorum. Çünkü insanların yaşamını kolaylaştırmak için oradaki belediyelerle de ilişkilerimizi devam ettirmemiz lazım. İsrail yönetimi burada da yine çok büyük bir sorun ortaya çıkarıyor ve görüşmelerimize engel oluyor.” ifadelerini kullandı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER