Müstakil ÖZETİ| Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, afet bölgesine yönelik çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirterek, "Şehirlerimizi ve sosyal hayatın yeniden inşası için var gücümüzle çalışacağız." ifadesini kullandı.
MÜSİAD'dan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Asmalı, MÜSİAD gönüllülerinin afet bölgesinde çok sayıda aşevi ve seyyar mutfak ile depremden etkilenen vatandaşlara sıcak yemek sağladığını aktararak, Kahramanmaraş'ta günlük 5 bin kişiye yemek sağlayacak MÜSİAD Aşevi'nin hizmete girdiğini bildirdi.
Kahramanmaraş Elbistan'da kurulacak MÜSİAD Konteyner Kent alanında da incelemelerde bulunan Asmalı, "Depremden etkilenen vatandaşlarımızın acil barınma ihtiyaçlarını karşılayacak projenin inşasına hızla başladık." değerlendirmesinde bulundu.
Hatay'da MÜSİAD gönüllülerinin hizmet verdiği Antakya Kışla Çadır Kenti'ni ziyaret eden Asmalı, MÜSİAD'ın tüm çalışmalarını AFAD koordinasyonunda sürdürdüğünü kaydetti.
Asmalı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da "Yurt içi ve yurt dışından gönüllü sağlıkçılarımız ve doktorlarımız, MÜSİAD ekiplerimizin yönlendirmeleriyle afet bölgesinde çalışmalarına devam ediyor. Bölgedeki tüm çalışmalarımız ilgili makamlarımızla tam koordinasyon halindedir." ifadelerini kullandı.
Bu arada, MÜSİAD Karlsruhe ve MÜSİAD Paris üyelerinin destekleri ile Hatay'da kurulacak sahra hastanesi için bölgeye yönelik sevkiyatın devam ettiği bildirildi.
ASKON: TEK ÇATI ALTINDA ORGANİZE OLMALIYIZ
Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, depremzede bölgelere yönelik ilk evrenin geride bırakıldığını, ivedi bir şekilde artık barınma ve süreklilik arz edecek gıda temininin sağlanması gerektiğini ve bu konuda destek verecek kurumların tek çatı altında belirli bir planlama dahilinde organize olmasının elzem olduğunu belirtti.
ASKON'dan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Aydın, Kahramanmaraş merkezli depremde ülke ekonomimizin onda birine hitap eden bir coğrafyada çok kayıplar verildiğini belirterek, "İlk etapta arama kurtarma, gıda ve tahliye gibi yardım konularına odaklandık.
Bu kapsamda 12 uçak, 1.528 tır 76 iş makinesi, 987 uzman ve gönüllü ekip, 865 özel kazı ve kurtarma ekibi ile sahada yer aldık. Nereden bakarsanız 500 milyon TL'ye varan bir ayni yardımı depremzedeler iletmiş olduk. Bunun yanı sıra Tek Yürek kampanyasına katılarak 5 milyon TL de nakdi bağışta bulunduk." ifadelerini kullandı.
Planlamalarında artık ikinci evreye geçtiklerini aktaran Aydın, şunları kaydetti:
"Bu bağlamda önceliğimiz barınma ve sürdürülebilir gıda temini. Bu konuda barınma konusuna destek vereceklerin paydaşların organize bir şekilde hareket etmesi çok önemli. Barınma konusunda tek çatı altında organize olmalıyız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız riyasetinde konunun paydaşları bir araya gelerek planlamalarımızı yapabilirsek daha organize ve daha hızlı bir şekilde konutları hayata geçireceğimize inanıyor ve kısa bir sürede barınma sorununu da çözeceğimizi düşünüyoruz."
Editor : Şerif SENCER