Teknoloji

iPhone'ların Sessize Alma Özelliği Neden Tuşlu? - Webtekno

Apple, gereksiz gördüğü ve geliştirilebilir olan “fazlalıkları” kaldırmaya meyilli bir şirket. Örneğin; çoğu telefonun hâlâ tuşlara sahip olduğu dönemde dokunmatik ekrana geçti, jak girişini ve ana menü tuşunu kaldırdı. Peki neden hâlâ sessize alma tuşunu kaldırmamakt

iPhone'ların Sessize Alma Özelliği Neden Tuşlu? - Webtekno
05-06-2023 09:17

Android ÖZETİ| telefonlarda herhangi bir sessize alma tuşu yokken Apple, iPhone’un yan kısmında bulunan anahtarı, telefon modelleri gelişse de hiçbir zaman kaldırmıyor.

Diğer telefonlardaki gibi, sessize almak veya sesi açmak istediğinizde ekrandan da bu işi hâlledebilmenize rağmen neden iPhone’larda ekstra bir tuş bulunuyor?

İlk olarak, iPod zamanlarına gitmemiz gerekiyor. 

apple

2001 yılında piyasaya sürülen iPod’un, bugünkü iPhone’lardaki gibi görünen fakat farklı bir amaca hizmet eden tuşu vardı. 

Genellikle müzik dinlemek için kullanılan iPod’lar, çoğu zaman cepte veya çantada taşınıyordu. Yan kısımda bulunan tuş ise, kullanıcılar iPod’larını ceplerine ya da çantalarına koymak istediklerinde diğer tuşları devre dışı bırakmayı sağlıyordu.

2007 senesinde ilk iPhone piyasaya sürüldüğünde iPod’lardaki aynı tuş bulunuyordu.

iphone

Yan kısımda bulunan anahtar, iPod’dakinden farklı bir amaç için oradaydı. Telefonun halihazırda kilit ekranı bulunduğundan, bu tuşun, telefonu açmadan sessize almak için kullanılmasına karar verildi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER