Teknoloji

iPhone 15'in Kaç Yıl Güncelleme Alacağı Açıklandı

Apple, iPhone modellerine en az kaç yıl güncelleme desteği sunacağını ilk kez açıkladı. iPhone 15 özelinde paylaşılan sürenin, en büyük rakibi Samsung'dan az olabileceği görüldü.

iPhone 15'in Kaç Yıl Güncelleme Alacağı Açıklandı
06-06-2024 12:37

Yazılım ÖZETİ| güncellemesi desteği, sürekli yeni telefon almak istemeyenler ve güncel kalmak isteyenler için büyük önem taşıyor. Apple, bu konuda öne çıkan şirketlerden biriydi. iPhone’lara uzun yıllar güncelleme sunuyordu. Ancak Android tarafının aksine kaç yıl destek sunacağı konusunda resmî bilgi sunmuyordu.

Şimdi ise bu konuda önemli bir gelişme yaşandı. Şirket, Birleşik Krallık’ın düzenlemeleri kapsamında geçen yılın eylül ayında çıkış yapan iPhone 15 ailesine kaç yıl güncelleme sunacağına dair bilgiler paylaştı.

iPhone 15 modelleri, en az 5 yıl güncelleme alacak

Belgeye baktığımızda iPhone 15 ailesi için bir güncelleme penceresi sunulduğunu görebiliyoruz. Apple, 4 telefondan oluşan aileye tedarik tarihinden itibaren minimum 5 yıl güncelleme desteği sunacağını söylüyor. Yani bu cihazlar en az 2028’e kadar güncelleme alacaklar.

Karşılaştırma yapacak olursak Samsung, yakın zamanda amiral gemisi telefonlarına 7 yıl güncelleme sunacağını duyurmuştu. Aynı zamanda Google da benzer şekilde Pixel cihazlarda 7 yıl sunuyordu.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER