Teknoloji

iOS 18.1 güncellemesi Siri'yi bozdu! Şikayetler geliyor

iOS 18.1 Beta güncellemesini yükleyen birçok kullanıcının iPhone'unda Siri devre dışı kaldı. Peki, sorunun çözümü var mı? İşte detaylar...

iOS 18.1 güncellemesi Siri'yi bozdu! Şikayetler geliyor
13-09-2024 08:38

Apple’ın ÖZETİ| yeni iOS 18.1 Beta güncellemesini yükleyen bazı iPhone kullanıcıları, Siri’nin çalışmadığına dair şikayetlerde bulunmaya başladı. Birçok kullanıcı, Siri’yi kullanmaya çalıştıklarında ekranlarında “Siri kullanılabilir değil” mesajı görüyor. Peki, buna ne sebep oldu? Ayrıntılar haberimizde…

iOS 18.1 beta güncellemesi ile Siri birçok cihazda çalışmaz hale geldi

iOS 18.1 güncellemesini yükleyen kullanıcıların şikayetlerine göre, ekranda “Siri verileri indiriliyor” ya da “Wi-Fi'ye bağlanın” gibi uyarılar çıktığı anlaşıldı. Hatta, bazı kullanıcılar indirmenin sürekli %99’da takılı kaldığını ve Siri’nin tamamen işlevsiz hale geldiğini bildirdi.

ios-18-1-guncellemesi-siri-devre-disi

Bu sinir bozucu sorun, Reddit, X (eski adıyla Twitter) gibi sosyal medya platformlarında ve forumlarda yaygın olarak dile getirildi. Apple kullanıcılarının büyük bir kısmı bu sorunu yaşarken, bazıları iOS 18.1 Beta sürümünde herhangi bir problem yaşamadıklarını belirtiyor.

Dev içerik yayıncılarının Siri'ye bilgi vermediği ortaya çıktı!

Dev içerik yayıncılarının Siri'ye bilgi vermediği ortaya çıktı!

Apple'ın bilgi toplama robotu Applebot'un içerik toplaması büyük yayıncılar tarafından engelleniyor. Siri ve Spotlight bilgilere erişemiyor.

Yani bu sorun, tüm iOS 18.1 Beta kullanıcılarını etkilemiyor, ancak yine de geniş çaplı bir sorun gibi görünüyor. Kullanıcılar çeşitli çözüm yollarını denemiş, ancak hiçbir yöntem işe yaramamış. Özellikle Siri verilerinin indirilemediği ya da indirmenin %99’da takılı kaldığı durumlarda cihazı yeniden başlatmak ya da ağ ayarlarını sıfırlamak gibi klasik çözümler bile etkili olmamış.

Apple Intelligence özelliklerini devre dışı bırakmak gibi daha ileri düzey çözümler de bu sorunu çözmekte yetersiz kalmış. Apple’ın bu konuda bir açıklama yapması bekleniyor, ancak şu an için Siri’yi kullanmak isteyen beta kullanıcılarının bir çözüm bulması zor gibi.

Siz ne düşünüyorsunuz? Böyle bir sorunla karşılaştınız mı? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Read this news article in Englishapple intelligenceiOS 18Siri güncelleme
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER