Teknoloji

iOS 18’in Yapay Zekâ Özellikleriyle İlgili Moralinizi Bozacak İddia

Bloomberg’den Mark Gurman’ın iddiasına göre yakında tanıtılacak iOS 18’in cihaz içi yapay zekâ özelliklerini kullanmak için en az iPhone 15 Pro’ya ihtiyaç duyulabilir.

iOS 18’in Yapay Zekâ Özellikleriyle İlgili Moralinizi Bozacak İddia
31-05-2024 21:47

Apple, ÖZETİ| 10 Haziran günü WWDC geliştirici konferansını başlatacak. WWDC kapsamında yapılan ilk günkü sunumda da iOS 18 başta olmak üzere yeni işletim sistemi sürümlerini göreceğiz. Şirket, iOS 18’le iPhone’lara yapay zekâ özellikleri getirecek.

iOS 18 duyurusu heyecanla beklenirken sürümden son zamanlarda sık sık bilgiler ortaya çıktığını görüyorduk. Şimdi ise moralinizi bozacak yeni bilgiler eklendi. Apple hakkında doğru paylaşımlarıyla tanıdığımız Mark Gurman, çoğu özelliğin her iPhone’da çalışmayabileceğini iddia etti.

Bazı cihaz içi yapay zekâ özellikleri için iPhone 15 Pro modellerine ihtiyaç duyulacak

Gurman’ın iddiasına göre iPhone’lara gelecek ve bulut yerine direkt cihaz içinde çalışacak yapay zekâ özelliklerinin büyük çoğunluğu için Apple’ın en iyi cihazları gerekecek. Bu da çalışmaları için iPhone 15 Pro ve Pro Max’e ihtiyaç olacağını ortaya koyuyor. Yani özelliklerin en iyi şekilde çalışması için iPhone 15 Pro ve gelecekte çıkacak daha üst modeller gerekebilir.

Apple, bazı yapay zekâ özelliklerini bulutta değil de direkt olarak cihazda yerleşik olarak kullanmak istiyor. Hangi özellikler olduğu belli değil ancak çok güç gerektireceklerini söyleyebiliriz. İşte bu yüzden de iPhone 15 Pro gerekebilir. Bilindiği üzere şu anda en iyi işlemcili iPhone modelleri A17 Pro çipi ile iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max. Standart iPhone 15 ve Plus’ta ise A16 var. A17’nin hem CPU hem de GPU tarafında çok daha hızlı olduğunu belirtelim. Ayrıca saniyede 35 trilyon işlem gerçekleştirebilen 16 çekirdekli Neural Engine de içeriyor.

Teknik gereksinimlerin yanı sıra Apple’ın, böyle bir hamleyi pazarlama taktiği olarak kullanabileceği de söyleniyor. Yani en üst seviyedeki telefonun satışlarını artırmak istemesinin de küçük bir etkisi olabilir. İddianın doğru çıkıp çıkmayacağını bir haftadan biraz daha uzun süre sonra öğreneceğiz. O sırada iOS 18’le ilgili şimdiye kadar ortaya çıkan bazı özelliklere aşağıdaki içeriklerimizden göz atabilirsiniz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER