Teknoloji

Inside Out 2, 1 Milyar Doları Geçti!

Inside Out 2, yalnızca 19 günde 1 milyar dolar hasılatı geçmeyi başardı ve 2024’te bunu yapan ilk film oldu. Ayrıca animasyon filmlerinde de rekor kırdı.

Inside Out 2, 1 Milyar Doları Geçti!
30-06-2024 22:42

Haziran’da ÖZETİ| dünya çapında vizyona girmişti. Yapım, tıpkı ilk film gibi izleyenlerden beğeni toplarken gişede de inanılmaz bir performans gösteriyordu. Öyle ki geçen hafta Dune: Part II’yi geçerek yılın en iyi filmi olduğunu görmüştük.

Inside Out 2, bugün ise bir başka başarıya daha imza attı. Pixar imzalı yapım, dünya çapında 1,015 milyar dolar hasılat elde ederek 2024’te 1 milyar doları geçen ilk film olmayı başardı. Bunu, yalnızca 19 günde yaptı.

1 milyar dolara ulaşan en hızlı animasyon filmi de olmayı başardı

Tek başarısı bu değil. Inside Out 2, aynı zamanda animasyon film tarihine de geçti. Öyle ki 1 milyar dolar sınırını aşan en hızlı animasyon film olarak kayıtlara geçmeyi başardı. Bugüne kadar 11 animasyonun 1 milyar doları geçtiğini belirtelim. Hiçbiri Inside Out 2 kadar hızlı olamamıştı.

Inside Out 2, ilk filmde olduğu gibi Riley isimli karaktere ve onun beynindeki duyguların yaşadıklarına odaklanıyor. Bu sefer Riley’in büyüdüğünü ve ergenlikle birlikte yeni duyguların geldiğini görüyoruz.

Inside Out 2 fragmanı