Ekonomi

İnfo Yatırım, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nde yatırımcılarla buluştu

Türkiye’nin köklü aracı kurumlarından Ä°nfo Yatırım, Türkiye Sermaye Piyasaları BirliÄŸi’nin 27’ncisini düzenlediÄŸi TSPB’de Yatırımcı BuluÅŸmaları’nda konuk olarak yer aldı.

İnfo Yatırım, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nde yatırımcılarla buluştu
27-06-2024 12:47

27’ncisi ÖZETÄ°| gerçekleÅŸen Türkiye Sermaye Piyasaları BirliÄŸi (TSPB) Yatırımcı BuluÅŸmaları’nda bu kez Ä°nfo Yatırım (#INFO) konuÅŸmacıları yatırımcılarla buluÅŸtu. Türkiye Sermaye Piyasaları BirliÄŸi tarafından ücretsiz olarak gerçekleÅŸtirilen etkinliÄŸe yatırımcılar yoÄŸun ilgi gösterdi. 25 Haziran Salı günü 14.00-16.00 saatlerinde gerçekleÅŸen yatırımcı buluÅŸmaları etkinlik kaydına TSPB resmi YouTube kanalı üzerinden ulaşılabiliniyor.

Yayın kaydınız TSPB kanalından izleyebilirsiniz: https://www.youtube.com/@tspbkanali

“Ãœrün çeÅŸitliliÄŸi konusunda bir alternatif yaratmayı amaçladık”

Türkiye’de bankalar dışında ilk kez Ä°nfo Yatırım’ın varant ihraç ettiÄŸini belirten Ä°nfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Onur Akkaynak, Varant ve Opsiyonlar hakkında ÅŸu açıklamayı yaptı:

“Borsa Ä°stanbul’da yatırımcı sayısının önemli ölçüde büyümesinin getirmiÅŸ olduÄŸu ivme ile iÅŸlem gören varant, vadeli iÅŸlem ve opsiyonlar gibi türev ürünlerin çeÅŸitliliÄŸi ve likiditesi de önemli ölçüde artış gösterdi. Özellikle sermaye maliyetinin çok arttığı ve hisse senedi deÄŸerlemelerinin arttığı bu donemde yatırımcıların varant ve opsiyonları portföylerinde risk yönetimi ve çeÅŸitlilik saÄŸlamak için tercih ettiklerini görüyoruz. Bu ihtiyaca paralel biz de Ä°nfo Yatırım olarak Türkiye’de bir ilke imza atarak 2024 yılı başında banka harici bir aracı kurum olarak varant ihracı gerçekleÅŸtirerek hem kendi müşterilerimize hem de Borsa Ä°stanbul’da iÅŸlem yapan diÄŸer yatırımcılara ürün çeÅŸitliliÄŸi konusunda bir alternatif yaratmayı amaçladık.”

“Yatırım ihtiyaç haline dönüşmüş durumda”

İnfo Yatırım Satış ve Pazarlama Grup Direktörü Sertaç Ekeke ise Yatırım Dünyasındaki Yeni Teknolojiler hakkında şunları söyledi:

“2008’den bu yana artan bir finansal piyasalar ilgisi var. Özellikle pandemi döneminden sonra artık yatırım ihtiyaç haline dönüşmüş durumda. Eskiden tercihti olan bu durum ÅŸu an elzem bir mesele haline geldi. Bu elzem durum içerisinde artan veri trafiÄŸini elemek ve optimum bilgi seviyesini birey için anlaşılabilir kılmak saÄŸlıklı yatırım kararları açısından çok önemli olacak. Bu sebeple özellikle basit ve her ÅŸeye kiÅŸisel olarak bize ayarlı ÅŸekilde ulaÅŸtırabilen yatırım aplikasyonları bundan sonraki dönemde vazgeçilmez olacak. Ä°nfo Yatırım olarak geçen hafta infox uygulamamızı yatırımcılarla buluÅŸturduk. Sermaye piyasalarında birikimlerini deÄŸerlendirmek, birikimlere doÄŸru yön vermek için gereken finansal ve yatırım okur yazarlığı, dijital yetkinlikler, tüm yatırım araçlarına tek bir platformdan eriÅŸim, temel ve teknik analizler, uzman görüşleri, gerçek zamanlı piyasa verileri gibi bir yatırımcının ihtiyacı olan tüm bilgi ve yetenekleri infox bir arada bulunduruyor.”

İNFO Yatırım Hakkında:

1990 yılından itibaren sermaye piyasaları alanında faaliyet gösteren Ä°nfo Yatırım Menkul DeÄŸerler, sermayesi güçlü ve halka açık Hedef GSYO, Seyitler Kimya ve Skyalp Finansal Teknolojiler; halka kapalı Hedef Yatırım Bankası, Zen GSYO, Hedef Portföy, Colendi Menkul DeÄŸerler ÅŸirketlerini de bünyesinde bulunduran Hedef Grubu iÅŸtirakidir. Ä°nfo Yatırım, bireysel ve kurumsal yatırımcılara, sermaye piyasası araçlarının alım–satım aracılığının yanı sıra, yatırım danışmanlığı, portföy yönetimi ve kurumsal finansman hizmetleri sunmaktadır. Ä°nfo Yatırım, Borsa Ä°stanbul A.Åž. Pay Piyasası, Borçlanma Araçları Piyasası, Vadeli Ä°ÅŸlem ve Opsiyon Piyasası ve Kaldıraçlı Alım Satım Ä°ÅŸlemleri’nde aracılık hizmeti vermekte olup, faaliyet gösterdiÄŸi alanlarda etkinliÄŸini artırmaktadır. 2011 yılında halka arz edilen ÅŸirket Borsa Ä°stanbul’da Ä°NFO koduyla iÅŸlem görmektedir.


Editor : Åžerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER