Sevilen ÖZETİ| şarkıcı İlyas Yalçıntaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hayranlarını endişelendirdi. İlyas Yalçıntaş hastalığı ne merak konusu oldu. Arama motorlarında Ramsay Hunt sendromu nedir sorgulatılıyor. Ünlü şarkıcının sağlık durumu araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, İlyas Yalçıntaş hasta mı? Ramsay Hunt sendromu nedir? Detaylar haberimizde...
İLYAS YALÇINTAŞ HASTA MI?
Bir süredir ortalarda görünmeyen İlyas Yalçıntaş yakalandığı hastalığı açıkladı. 2 ay boyunca muayeneden geçen Yalçıntaş'ın "Ramsay Hunt" sendromuna yakalandığı ortaya çıktı. Sosyal medya hesabından mücadele ettiği hastalığı açıklayan Yalçıntaş hayranlarına bu konuda bilgi verdi. "Ramsay Hunt" sendromuna yakalanan ünlü şarkıcı tedaviye başlayacağını duyurarak şunları söyledi;
"Yaklaşık 2 aydır bir dizi hastane ve doktor muayenesi sonucu "Ramsay Hunt" sendromuna yakalandığım ortaya çıkmıştır. Bu sıkıntılı süreci nihayet atlatmanın ve rahatsızlığımın tedavisinin olmasını bilmenin mutluluğu içerisindeyim. Herkese sağlıklı günler diliyorum,sevgiler.
RAMSAY HUNT SENDROMU NEDİR?
Ramsay Hunt sendromu, genellikle herpes zoster virüsü (zona virüsü) nedeniyle ortaya çıkan bir durumdur. Bu sendrom, genellikle kulak bölgesindeki sinirleri etkileyen bir virüs enfeksiyonu sonucu gelişir. Ramsay Hunt sendromu, genellikle yüz sinirlerini ve kulak çevresindeki diğer sinirleri etkiler.
Temel özellikleri şunlardır:
Yüz felci: En belirgin semptom, yüzde ani gelişen felçtir. Bu felç, genellikle yüz kaslarının bir tarafında zayıflık veya düşük kas tonusu olarak ortaya çıkar.
Kulak ağrısı: Ramsay Hunt sendromu genellikle kulak bölgesinde şiddetli ağrıya neden olur. Bu ağrı, genellikle kulak içinde, dışında veya çevresinde yoğunlaşabilir.
Döküntü: Enfekte olan kişilerde yüzde, kulakta veya ağızda suçiçeği benzeri döküntüler ortaya çıkabilir. Bu döküntüler, zona virüsünün etkilediği sinirlerin bölgesinde gelişir.
İşitme kaybı: Ramsay Hunt sendromu bazen işitme kaybına da neden olabilir.
Ramsay Hunt sendromu, zamanında tedavi edilmezse kalıcı sinir hasarına yol açabilir. Tedavi genellikle antiviral ilaçlar ve kortikosteroidlerin kombinasyonunu içerir. Ayrıca, ağrıyı yönetmek için ağrı kesiciler de kullanılabilir.
Editor : Şerif SENCER