Politika

İlk adres Anıtkabir

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mız kutlu olsun. Ankara’da kutlamaların ilk adresi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir olacak.

İlk adres Anıtkabir
19-05-2023 03:07

Cumhuriyetimizin ÖZETİ| kurucusuMustafa Kemal Atatürk’ün,“Elimde maddi hiçbir kuvvetyoktu. Yalnız büyük Türk milletininasaletinden doğan ve benimvicdanımı dolduran, yüksek vemanevi bir kuvvet vardı. İşteben bu kuvvete, Türk milletinegüvenerek bu işe başladım” sözleriile 19 Mayıs 1919’da Samsun’açıkışı ve Anadolu’nun işgalinekarşı mücadele ateşini yakışının104. yılı, yine coşkuyla kutlanacak.

Ankara’da kutlamaların ilkadresi, her yıl olduğu gibi bu yılda Atatürk’ün ebedi istirahatgâhıAnıtkabir olacak.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramıkutlamaları, Gençlik ve Spor BakanıMehmet Muharrem Kasapoğlubaşkanlığındaki heyetin 09.30’daAnıtkabir ziyareti ile başlayacak.

TEMSİLCİ GENÇLERANKARA’DA

Hafta çerçevesinde iseTürkiye’nin 81 ilinden ve KuzeyKıbrıs Türk Cumhuriyeti ileAzerbaycan’dan gelen temsilcigençler, ilk olarak Ankara’dabuluşacak. Temsilci gençler,Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TBMMve Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nıziyaret edecek. Gençler, Ankara’dabulundukları sürede Anıtkabir, I.ve II. Meclis, Hacı Bayram-ı VeliCamii, Tacettin Dergâhı, UlucanlarCezaevi Müzesi ile Hamamönü’nüde ziyaret edecek.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER