Teknoloji

İkinci El Bir Elektrikli Araba Almak Mantıklı mı?

Elektrikli arabaların yavaş yavaş ikinci el piyasası çıkmaya başladı. Peki ikinci el elektrikli araba alırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor? En pahalı parça olan bataryanın elektrikli arabalarda öneminden bahsedeceğiz.

İkinci El Bir Elektrikli Araba Almak Mantıklı mı?
15-03-2023 18:13

Artık ÖZETİ| kabul etmemiz gereken bir şey var. Dünya, içten yanmalı motora sahip araçlardan uzaklaşarak elektrikli arabalara geçmeye hazırlanıyor. Ülke olarak bizim de buna ayak uydurmamız gerekiyor. Togg'un elektrikli bir araç olarak üretilip tüm dünyaya pazarlanmasının ardında yatan sebep de aslında tam olarak bu. 

Her ne kadar ülkemizde şu anda ikinci el elektrikli araba piyasası çok hareketli olmasa da Togg'la birlikte artışa geçecek şarj istasyonlarıyla birlikte her modelden daha fazla elektrikli araba görmeye başlayacağız. Bu arabalar da daha sonrasında ikinci el olarak satışa sunulacak. Bu noktada insanlar şunu düşünmeye başlayabilir: İkinci el bir elektrikli araba alırken nelere dikkat etmeliyim? Yurt dışında zaten halihazırda başlayan ikinci el elektrikli araç satışı hakkında nelere dikkat etmek gerektiğini yakından inceleyelim.

İkinci el bir elektrikli araba alırken dikkat edilmesi gereken başlıca konu bataryadır.

Elektrikli araba batarya

Aracın menzili ister 150 km ister 500 km olsun, elektrikli araçların fiyatının neredeyse yarısı batarya maliyetlerine gidiyor. Yani sorunlu bir bataryayı değiştirmek size yüksek bir maliyete neden olacaktır. Bu sebeple ikinci el bir araç alırken dikkat etmeniz gereken başlıca parça batarya olmalı. Aracın bataryasının değiştirilip değiştirilmediğini, ne kadar pil garantisinin kaldığını, bu garanti hakkının size geçip geçmeyeceğini öğrenmek ikinci el araba alırken bakmanız gereken başlıca konular arasında yer alıyor.

Telefonlarda olduğu gibi elektrikli araçların bataryaları da zamanla güç kaybedecektir.