Teknoloji

Hyundai IONIQ 5 Türkiye’de satışa çıktı! İşte fiyatı

Hyundai IONIQ 5 Türkiye pazarına sunuldu. Yenilenen elektrikli otomobil, tasarımı ve motor özellikleriyle öne çıkıyor.

Hyundai IONIQ 5 Türkiye’de satışa çıktı! İşte fiyatı
07-10-2024 19:32

Hyundai, ÖZETİ| IONIQ 5'in makyajlanmış versiyonunu Türkiye pazarına sundu. Popüler elektrikli model; tasarım, iç mekan ve pil teknolojisinde yapılan geliştirmelerle daha da iddialı hale geldi. İşte Hyundai IONIQ 5 Türkiye fiyatı.

Hyundai IONIQ 5 özellikleri ve başlangıç fiyatı

Dış tasarımda, tamponlarda ve jantlarda yapılan güncellemeler IONIQ 5'e daha modern bir görünüm kazandırdı. Buna göre aracın uzunluğunda da 20 mm'lik bir artış sağlandı. İç mekanda ise siyah çerçeveli ekranlar, yenilenen orta konsol ve koltuklar dikkat çekiyor.

Ayrıca IONIQ 5'e arka silecek ve projeksiyon tipi LED akıllı ön aydınlatma sistemi gibi özellikler de eklendi. Teknik tarafta ise batarya kapasitesi 63 kWh'ye yükseltilerek WLTP standartlarına göre 440 km'lik bir menzil sunacağı belirtildi.

Eşi benzeri görülmemiş tasarım! Araba kapıları artık böyle açılıyor

Eşi benzeri görülmemiş tasarım! Araba kapıları artık böyle açılıyor

Pininfarina Enigma GT konsept otomobil 2024 Cenevre Otomobil Fuarı'nda görücüye çıktı. Peki yeni araç neler sunuyor?

Şehir içi kullanımda ise bu menzil 613 km'ye kadar çıkabiliyor. Bu da önceki modele göre yaklaşık yüzde 15'lik bir artış anlamına geliyor. Hyundai E-GMP platformunu kullanan IONIQ 5; 800 voltluk batarya sistemi sayesinde ultra hızlı şarj imkanı da sunuyor.

350 kW'lık bir şarj cihazıyla sadece 18 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80'e şarj edilebilen araç, 5 dakikalık bir şarjla 100 km menzil sağlıyor.

Türkiye'de Advance donanım seviyesi ve 7 farklı renk seçeneğiyle sunulan IONIQ 5; 8 yıl batarya garantisiyle geliyor. Buna göre başlangıç fiyatı ise 1 milyon 810 bin TL olacak.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER