Teknoloji

Heyecan dolu Meta Connect 2024'ten neler bekleniyor?

Merakla beklenen Meta Connect 2024 etkinliği için artık günler kaldı. Peki ya etkinlikten neler bekleniyor?

Heyecan dolu Meta Connect 2024'ten neler bekleniyor?
22-09-2024 23:53

25 ÖZETİ| – 26 Eylül tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek olan ve merakla beklenen Meta etkinliği Meta Connect 2024 için artık geri sayım başladı. Meta CEO'su Mark Zuckerberg'in açılışını gerçekleştireceği geliştirici konferansı, şirketin sanal gerçeklik dünyası için tasarlanan yeni cihazların tanıtımı için bir fırsat olacak. Peki etkinlikte neler tanıtılacak? İşte detaylar…

Meta Connect 2024 önemli duyurulara sahne olacak

Meta Connect 2024'te en çok beklenen yeniliklerden biri kesinlikle önceki nesil sanal gerçeklik başlığının yeni ve daha ucuz versiyonu olan Oculus Quest 3S olacak.

Meta Quest 3S denetleyici olmadan yaklaşık 299 dolar karşılığında alıcılarla buluşacak. Bu da onu kullanıcılar için 500 dolar olarak belirlenen önceki modele göre daha uygun fiyatlı hale getirecek. Sanal gerçeklik görüntüleyicinin yeni giriş seviyesi sürümü, Meta Quest 3'te de bulunan Snapdragon XR2 Gen 2 yongasıyla ve 90 ile 120 Hz arasında yenileme hızına sahip dahili ekranlarla donatılabilir.

Meta Quest 3'ü monitör yaptık! Sanal gerçekliğin faydası!

Meta Quest 3'ü monitör yaptık! Sanal gerçekliğin faydası!

OLED ekrana sahip olacak cihaz, daha geniş pil ömrü ve çok daha fazlasıyla karşımıza çıkacak. 2026 yılında çıkması planlanan yeni Meta Quest 4'ten önce bir ara seçenek olarak gelecek Meta Quest 3S uygun fiyata en kaliteli sanal gerçeklik deneyimini kullanıcılara sunacak.

Meta Connect 2024 etkinliğinde ayrıca Ray-Ban Meta için Meta AI desteği de duyurulacak. Böylece şirketin tüm yapay zeka özelliklerine erişebilecek tamamen güncellenmiş bir versiyonunu da görebiliriz. Son olarak kod adı “Orion” olan ilginç projeyle ilgili de bazı bilgiler etkinlikte paylaşılabilir. Artırılmış gerçeklik işlevine sahip gözlükler büyük olasılıkla 2027'den önce piyasaya sürülmeyecek.

Merakla beklenen Meta Connect 2024 etkinliği 25 – 26 Eylül tarihlerinde düzenlenecek. Etkinliği internet üzerinden online olarak takip etmek de mümkün olacak.

Read this news article in English
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER