Teknoloji

Hayvanlar da İnsanlar Gibi İntihar Eder mi? - Webtekno

Geçmiş yüzyıllardan bu yana, kulaktan kulağa anlatılan; hurafe mi, gerçek mi olduğu bilinmeyen çeşitli haberler insanların aklını meşgul ediyordu. Hatta günümüze yaklaştığımızda toplu balina ölümleri dahi 'toplu intihar' olarak lanse ediliyordu. Peki gerçekten, hayvanlar

Hayvanlar da İnsanlar Gibi İntihar Eder mi? - Webtekno
23-07-2023 15:28

Hayvanlar ÖZETİ| da tıpkı insanlar gibi strese girebilir, kendini depresyonda hissedebilir. Bildiğiniz üzere, biz insanları intihara sürükleyen faktörlerin başında da bu tür ruhsal değişkenlikler geliyor.

Peki hayvanlar da insanlarda olduğu gibi 'intihar' düşüncesine girip bunu yapabilir mi? Uzmanların, bu konu hakkında farklı düşünceleri var.

İntihar olarak değerlendirilen vakaların en meşhuru, 'toplu balina intiharları'

balina

Bir dönem balinaların belli bir olay ya da çevre kirliliği dolayısıyla intihar ettiğine dair spekülatif haberler gündemi oldukça meşgul ediyordu. Aslında bu olayın temelinde yatan şey oldukça farklı.

Her şey, alfa balinanın ölümcül şekilde hasta hissedip, kendisine saklanmak için uygun bir yer araması ve geride kalan göç dönemindeki sürünün kafası karışarak liderlerini takip etmesi, akabinde kıyıya vurarak ölmesinden ibaret.

Farelerin, öleceğini bile bile kedilerin üstüne koşması bir intihar mıdır?