Teknoloji

Hayatları Boyunca Acı Çeken Kedi ve Köpek Cinsleri

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde değinmek istediğimiz çok önemli bir konu var: Cins hayvanlar. Bu hayvanlar, gen mutasyonları sebebiyle her ne kadar gözümüze güzel gelseler de sürekli acı çekiyorlar.

Hayatları Boyunca Acı Çeken Kedi ve Köpek Cinsleri
04-10-2024 15:17

Hayvanları, ÖZETİ| insanlar gibi düşünmeyin. Biz bir yerimiz ağrıdığında sızlanabiliriz, oflayıp poflayabiliriz hatta ağlayabiliriz. Ancak hayvanlar, ağrılarına ve sağlık problemlerine rağmen sessizce yaşamaya devam ederler. Sahiplenilen veya satın alınan neredeyse her “cins hayvan” da hayatı boyunca acı çeker.

Üstelik cins hayvanlara talep oluşturmak, sokaklarda ve barınaklarda zor koşullar altında sıcak bir yuva bekleyen hayvanların şansını düşürür. Cins hayvanların kısırlaştırılması ve doğurtulmaması gerekir ki hem muhtaç durumdaki hayvanların şansı artsın hem de yaşamları boyunca sağlık problemleri çeken yeni hayvanlar dünyaya gelmesin. 

Mutlu cins hayvan görüntüleri yalandan ibaret!

hayvanları koruma günü

Hayvan satın almak zaten başlı başına etik olmayan bir durum. Cins hayvanların satıldığı Instagram hesaplarında gördüğümüz o mutlu kediler ve köpekler ise tamamen yalan. Arka planda; sıkışık alanlarda, kötü yaşam koşullarında, kendi pisliklerinin içinde, diğer aile bireyleriyle sürekli çiftleştirilen canlar var. Bazıları ise yurt dışından çuvalların içinde, küçücük kutularda, nefes almakta dahi zorluk çekerek getiriliyor ve birçoğu henüz yolu bile tamamlayamadan can veriyor.

satın alma sahiplen

Fakat sahiplenince de içiniz rahat etmesin çünkü cins hayvanlara talep oluşturdukça doğurtulmaya devam edecekler. Ancak zor durumdaki bir cins hayvana yuva açıp onu kısırlaştırmak kabul edilebilir bir yöntem olabilir.

Cinsleri yüzünden sürekli acı çeken kediler:

Scottish Fold, British ShorthairSiyamSfenksExotic ShorthairBirmanİran (Pers)BengalMunchkin

Cinsleri yüzünden sürekli acı çeken köpekler:

PugChihuahuaBulldogYorkshire TerrierCavalier King Charles SpanielDachshundBichon FriseKediler:Scottish Fold'ların ve British'lerin sakin görüntülerinin altında eklem ağrıları yatıyor.

scottish fol

En belirgin özellikleri katlanmış kulakları olan Scottish Fold’lar, dışarıdan tatlı görünseler de bu özellikleri genetik bir mutasyon sonucu ortaya çıkar ve birçok sağlık sorununa yol açar.

cins kedi

Bu kedilerin kulaklarındaki katlanma, kıkırdak dokusundaki mutasyon sonucu oluşur ve kıkırdak yapısındaki sorunlara, artrite, kulak enfeksiyonlarına, ortopedik sorunlara, omurga ve iç kulak problemlerine neden olur. Sessiz, sakin olmalarının altında yatan sebep de bu fiziksel problemlerdir. Siz fark etmeseniz de sürekli olarak ağrı hissederler.

Aynı şekilde British Shorthair cinsi kedilerde de basık suratları yüzünden solunum problemleri ortaya çıkıyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER