Gündem

Güney Kore meydan okudu: Gerilim tırmanmaya devam ederse konuşlandıracağız

Güney Kore, Kuzey Kore ile gerilimin tırmanması durumunda nükleer silah edinmeyi ya da ABD'ye ait taktik nükleer silahları konuşlandırmayı düşünmek zorunda kalacağını duyurdu.

Güney Kore meydan okudu: Gerilim tırmanmaya devam ederse konuşlandıracağız
17-11-2022 15:03

Güney ÖZETİ| Kore Birleşme Bakanı Kwon Young-se, Kuzey Kore ile yaşanan gerilime ilişkin konuştu.

Kwon Young-se, Kuzey Kore ile gerilimin daha da tırmanması halinde Güney Kore'nin "nükleer silah edinmeyi ya da topraklarında ABD'ye ait taktik nükleer silahları konuşlandırmayı düşünmek zorunda kalabileceğini" söyledi.

Kwon, "Eğer Koreler arası ilişkiler kötüleşmeye devam eder ve tansiyon yükselmeye devam ederse, hükümet, kamuoyunun geniş anlamda Güney Kore'nin nükleer silahlanmasına yönelmesini (böyle bir çağrıyı) süresiz olarak görmezden gelemez" dedi.

Kwon böyle bir seçeneğin potansiyel olarak "nükleer paylaşımı" ya da ABD'nin taktik nükleer silahlarının Güney Kore topraklarında konuşlandırılmasını içerebileceğini de sözlerine ekledi.

Ancak Kwon, şu anda Seul'ün nükleer silah edinmeyi ya da ABD taktik nükleer silahlarını Güney Kore'ye konuşlandırmayı düşünmediğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasına göre, Kuzey Kore'nin doğu kıyısındaki Kangwon'dan fırlatılan kısa menzilli balistik füze, Japon Denizi'ne düştü.

Füze denemesi yerel saatle 10.48'de gerçekleşti.

Japonya, balistik füzenin, Japon ulusal münhasır ekonomik bölgesine düşme ihtimalinin henüz teyit aşamasında olduğunu duyurdu.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER