Teknoloji

Güney Kore'de Yerlerde Neden Trafik Işığı Var?

Trafik ışıkları, dünyanın dört bir yanında aşina olduğumuz belirli bölgelerde bulunur. Ancak bir ülke hariç. Güney Kore’de trafik ışıkları yalnızca yollarda değil, yerlerde de bulunur.

Güney Kore'de Yerlerde Neden Trafik Işığı Var?
23-10-2024 11:12

Peki ÖZETİ| bunun sebebi nedir? Yerlerde bulunan trafik ışıkları, sürücülere ve yayalara nasıl bir artı sağlar?

Gelin, bu soruların cevaplarını verelim.

Dünya genelinde giderek yaygınlaşan telefon bağımlılığı, özellikle Güney Kore’de ciddi bir sorun hâline gelmiş durumda.

trafik ışığı

Öyle ki genç yaşlı fark etmeksizin her yaştan insan, sokaklarda yürürken bile telefonlarına dalıp çevrelerinden kopuyor. Bu durum da dikkatsizlik sebebiyle çeşitli kazaların artmasına sebep oluyor.

Bu problemin farkında olan Güney Kore yetkilileri ise çareyi hem sürücülerin hem de yayaların güvenliğini artırmak için trafik ışıkları sayısını fazlalaştırmakta buldu. 

Bu yaratıcı çözüm ile birlikte Güney Kore’nin bazı şehirlerinde trafik ışıkları yalnızca yolda değil aynı zamanda yerlerde de yer alıyor.

trafik ışığı

Bu akıllıca uygulama, yaya geçitlerine yerleştirilen renkli ışıklar sayesinde insanların kafalarını kaldırmalarına gerek kalmadan, trafiğin durumunu kontrol etmesine olanak sağlıyor.

Bu uygulama Güney Kore’nin her şehrinde yok ancak nüfusu fazla olan şehirlerde ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde oldukça yaygın. Yani halkının telefon bağımlılığını kontrol altına alamayan hükûmet, en azından olası bir trafik kazasına fırsat vermemek için böyle bir uygulama başlatmış diyebiliriz.

Peki siz bu fikri nasıl buldunuz? Türkiye’de de uygulanmalı mı?

Kaynak: The Korea Times

İlginizi çekebilecek benzer içeriklerimiz:


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER