Gündem

Görevlerini yerine getiremeyen CHP'li belediyeler provokasyona başladı!

Görev bölgesinde olan il ve ilçelerde belediye hizmetlerini yerine getiremeyen bazı CHP'li belediyeler okullarda temizlik personeli üzerinden provokasyonuna başladı.

Görevlerini yerine getiremeyen CHP'li belediyeler provokasyona başladı!
30-09-2024 21:37

  ÖZETİ| HABER7

Türkiye'de milyonlarca insanın yaşadığı Ankara, İzmir ve İstanbul başta olmak üzere birçok ilde belediyelerin görevlerini yerine getirememesi dolayısıyla sorunlar artık insanların ve diğer canlıların hayatlarına kast ederken, CHP'li belediyeler Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullar üzerinden hükümete karalama kampanyası başlattı.

OKULLARDA TEMİZLİK PROVOKASYONU

İzmir Körfezi'nde yaşanan kirlilik nedeniyle deniz canlılarının ölüleri kıyıya vururken,  ilçelerinde çöp dağları hayatı yaşanmaz hale getirirken, Ankara'da ise alt yapı hizmeti eksikliği ve temizlenmeyen rögarlar dolayısıyla her yıl yaşanan seller nedeniyle hayatını kaybeden insanlar varken CHP'li belediyeler okullardaki temizlik personelleri üzerinden algı operasyonuna başladı. 

CHP’li belediyeler, kentlerine hizmet götürmek yerine, ihtiyaç ve talep olmadığı halde okul temizliği için belediye çalışanlarını okullara göndererek MEB ve hükümete karşı bir harekete girişti. Asılsız iddialar ve kara propagandalar üzerinden saldırıya geçerek kendi iş bilmezliklerini örtbas etmeye çalışan belediyeler, medyaları aracılığıyla kamuoyunun gözünü boyayarak gündem değiştirmeye çabası içerisine daldı.

110 BİN PERSONEL ÇALIŞTI

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda halihazırda herhangi bir temizlik personeli ihtiyacı bulunmuyor. Resmi rakamlara göre, MEB geçtiğimiz yıl toplamda 110 bin temizlik personeli çalıştırdı. Bu personelin 50 bini doğrudan Bakanlığın kadrolu temizlik personelinden, 60 bini ise TYP kapsamındaki çalışanlardan oluştu. MEB'e bağlı yaklaşık 56 bin okulda ise mevcutta 50 bin kadrolu temizlik personeli görev yapıyor. 

Milli Eğitim Bakanlığınca, daha önce taşeron firmalardan hizmet alım yöntemiyle okullarda temizlik işini yapan personelin kadroya geçmesinden sonra okullardaki bu ihtiyaç, kadroya geçen bu personele ilaveten Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında istihdam edilen personel tarafından karşılanıyordu.

30 BİN PERSONEL BUGÜN İŞ BAŞI YAPTI

Milli Eğitim Bakanlığı bugün itibariyle ise binlerce temizlik personelini 56 bin okulda göreve başlattı. 30 Eylül 2024 itibariyle 30 bin personelin de kadroya dahil olmasıyla birlikte okullardaki temizlik görevlisi sayısı 140 bine ulaştı.

ANKARA'DA TEMİZLENMEYE RÖGARLAR SELLERE, SELLER HAYATLARA MAL OLUYOR

Okullarda temizlik personelleri üzerinden algı yapmaya kalkışan CHP'li belediyeler ise görev bölgelerinde kendi üzerlerine düşen işleri yerine getiremiyor. Algı yapan CHP'li Belediyelerden biri olan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin alt yapı hizmetlerinin yetersiz kalması ve rögarları temizlememesi nedeniyle kentte her yıl yaşanan yağışlarla birlikte seller meydana geliyor. 

Ankara'da 2022 yılında 15 Ağustos yaşanan sel felaketinde Emek Mahallesi'nde yer alan bazı dükkanlar kullanılamaz hale geldi, Yenimahalle'de 1 kişi hayatını kaybetti. 7 Haziran-15 Ağustos arası yaşanan sel felaketinde ise toplam 6 kişi öldü.

İZMİR KÖRFEZİ'NDE CANLI KALMIYOR

Algı operasyonuna kalkışan bir diğer CHP'li belediye İzmir'de ise Körfez yapılmayan temizlik nedeniyle kirlilik hat safhaya ulaştı. Körfez'deki kirliliğin boyutu her geçen gün büyürken, denizdeki canlılar da hayatını kaybetmeye başladı. 

 İzmir Körfezi'nde ölen çok sayıda balık kıyıya vurdu. Karşıyaka ilçesinde Bostanlı iskele, Bayraklı ilçesinde Turan Mahallesi, Konak ilçesinde Alsancak ve Konak iskeleleri bölgelerinde çok sayıda ölü balık görüldü. Balık ölümlerinin yanı sıra kötü koku da körfez çevresinde etkili oluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise Körfez'i temizlemek yerine yaşananları seyretmekle yetiniyor.


İZMİR İLÇELERİ ÇÖPE TESLİM

İzmir'in Körfezi'nde deniz kirliliği yaşanırken, karada ise çöp dağları hayatı yaşanmaz hale getiriyor. İzmir ilçe belediyelerinin çöp toplamaktan bile aciz duruma geldiği kentte, birçok ilçede çöp dağları oluşmuş durumda.

Çiğli'de çöplerin toplanma aralığının uzaması üzerine çöp kutuları doldu, çöpler kutuların etrafına taştı. Çöpler nedeniyle kötü koku ve kirlilik oluştuğunu, sinek ve farelerin çoğaldığını ifade eden vatandaşlar, atıkların çocuklar için de risk oluşturduğunu belirtiyor.



Öte yandan İzmir'in Bayraklı ilçesinde de benzer görüntüler yer alıyor. Belediyenin hizmet yetersizliği nedeniyle sokaklarda biriken çöpler halk sağlığını tehdit ediyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER