Teknoloji

Google ve Samsung'tan sürpriz Qualcomm anlaşması!

Qualcomm, Samsung ve Google iş birliğiyle akıllı telefonlara entegre edilebilen yeni bir karma gerçeklik gözlüğü geliştiriyor.

Google ve Samsung'tan sürpriz Qualcomm anlaşması!
05-09-2024 15:18

Qualcomm ÖZETİ| CEO’su Cristiano Amon yaptığı açıklamada, şirketin Samsung ve Google ile iş birliği yaparak akıllı telefonlarla bağlantılı bir karma gerçeklik gözlüğü geliştirdiklerini duyurdu. Yeni gözlük, Apple’ın Vision Pro'sundan biraz daha farklı bir yaklaşımla piyasaya sürülecek. Öyle ki, bu ürün herkesin akıllı telefonuna entegre edebileceği bir gözlük olacak.

Qualcomm, Samsung ve Google ile iş birliği yaparak yeni bir karma gerçeklik gözlüğü geliştiriyor

Öncelikle Qualcomm, karma gerçeklik teknolojisini iş stratejisinin önemli bir parçası olarak görüyor. Şirketin Snapdragon AR1 Gen 1 çipi, özellikle bu tür akıllı gözlükler için tasarlanmış durumda. Qualcomm ayrıca, yapay zekanın cihazlar üzerinde çalışabilmesi için geliştirdiği çeşitli teknolojilerle karma gerçeklik deneyimini daha ileriye taşımayı hedefliyor.

google-samsung-qualcomm-karma-gozluk

Yeni gözlük projesiyle ilgili detaylar henüz netleşmemiş olsa da, Samsung’un bu yıl içinde yeni bir karma gerçeklik platformu duyurması bekleniyor. Bu platformun yazılım tabanlı mı olacağı yoksa donanım içerecek mi, henüz bilinmiyor.

Apple'ın yeni akıllı gözlükleri sızdırıldı! Uygun fiyatlı Apple Vision geliyor

Apple'ın yeni akıllı gözlükleri sızdırıldı! Uygun fiyatlı Apple Vision geliyor

Analist Mark Gurman, Apple'ın Vision Pro'dan sonra uygun fiyatlı Apple Vision akıllı gözlükler üzerindae çalıştığını aktardı.

Projeye olan ilgi giderek artarken, gözlüklerin tıpkı sıradan gözlükler gibi kullanılması hedefleniyor, yani karma gerçeklik teknolojisi günlük hayatımıza çok daha kolay adapte edilebilecek. Bu gelişme hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

akıllı gözlük
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER