Teknoloji

Google, ".meme" Uzantısını Kullanıma Sundu - Webtekno

Google, internet siteleri için .meme uzantısını kullanılabilir hâle getirdi. Böylelikle meme odaklı siteler, artık bu uzantıyı kullanabilecekler.

Google,
29-11-2023 20:43

İnternet ÖZETİ| kullanımının yaygınlaşması, hayatımıza pek çok yeni tabi kattı. Onlardan biri de "meme" (Türkiye'de bilinen adıyla caps). Daha çok komik içeriklerden oluşan ve hemen hepsi viral hâle gelen meme'ler, internet dünyasının çok büyük bir bölümünde karşımıza çıkıyor. Şimdiyse Google, bu içeriklerle ilgili yeni adım attı.

Google'ın alan adı kayıt sistemi Google Registry, meme odaklı internet siteleri için ".meme" şeklindeki alan adlarını kullanıma sundu. Böylelikle kullanıcılar, bir meme kategorisi belirleyip, bunun üzerine internet siteleri inşa edebilecekler. 

.meme uzantılı alan adları, şimdiden satın alınabiliyor

.meme uzantılı alan adı

Google tarafından yapılan açıklamada, .meme uzantılı alan adlarının erken erişim kapsamında şimdiden satın alınabileceği belirtildi. Şirket, 5 Aralık tarihi itibarıyla tüm alan adlarını, herkesin satın alabilmesine uygun hâle getirecek. Google, alan adı fiyatlarının 5 Aralık tarihi yaklaştıkça ucuzlayacağını söyledi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER